27 Μαρτίου 2020

Σχετικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για «επιτήρηση και απαγόρευση κυκλοφορίας», την «ατομική ευθύνη» και την ανάγκη διασφάλισης της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης στη μάχη για την σωτηρία του λαού από την πανδημία







Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική επισημαίνει ότι :
  • ·       τα ως τώρα μέτρα της κυβέρνησης έχουν ως κέντρο την ατομική ευθύνη και κοινωνική απομόνωση,  ενώ την ίδια στιγμή δεν παίρνονται όλα τα αναγκαία μέτρα  για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με δημιουργία ΜΕΘ, μόνιμες προσλήψεις  του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και στις κρίσιμες υπηρεσίες ΟΤΑ, υγειονομικό εξοπλισμό και μαζικά τέστ για τον πληθυσμό καθώς και η ένταξη με επίταξη χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού συστήματος υγείας αντί για τις σκανδαλώδες συμβάσεις εκατομμύριων ευρώ σε όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην υγεία.
  • ·       τα μέτρα για την οικονομία προσανατολίζονται με σκανδαλώδη τρόπο στην ενίσχυση  κεφαλαίου  και  εργοδοσίας, ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνεται μια νέα  επίθεση μεγατόνων αντίστοιχη και μεγαλύτερη σε ορισμένες περιπτώσεις  από αυτή των 4 Μνημονίων όλων των κυβερνήσεων. Θύματά της  οι εργαζόμενοι,  οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροεπαγγελματίες και μικρέμποροι. Έως τώρα,  44.000 έφτασαν οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα το Μαρτιο, ενώ έχουμε  μειώσεις μισθών, επιβολή εκ περιτροπής και εξ αποστάσεως εργασία χωρίς ωράρια και δικαιώματα.
  • ·       μια σειρά ανοιχτά μέτωπα  σε καυτά ζητήματα του λαού της περιφέρειας Αττικής που αλλάζουν δραστικά προς το χειρότερο τη ζωή του λαού, αντί να παγώσουν εν μέσω αυστηρών απαγορεύσεων για την πανδημία, διαπιστώνουμε ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες ακόμα και με αυθαιρεσίες και επιδιώκεται να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος των πολιτών της Αττικής (πχ αποφάσεις εν κρυπτώ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής, κατεδάφιση των κτιρίων στο Ελληνικό προκειμένου να προχωρήσει άμεσα το σχέδιο του επενδυτή, κλπ). Στον αντίποδα διαπιστώνουμε απουσία άμεσων μέτρων με αποφασιστική αξιοποίηση των αποθεματικών της περιφέρειας (τα οποία παραμένουν δεσμευμένα για την εξυπηρέτηση του ληστρικού Χρέους) για κοινωνική πολιτική όπως στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας, των πληττόμενων από τα μέτρα εργαζόμενων και των αδύναμων ομάδων (φτωχών, άστεγων, προσφύγων και άλλων κοινωνικά περιθωριοποιημένων).
Η κυβέρνηση επιβάλει επιτήρησης και "απαγόρευσης κυκλοφορίας" και με τα ΜΜΕ ασχολούνται όλη μέρα με την "ατομική ευθύνη" του καθενός μας και την τήρηση των μέτρων αυτών.
Αυτά συνιστούν μια απίστευτη υποκρισία και χωρίς υγειονομική λογική, όταν: 
  • ·        ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, σε υπηρεσίες που δεν έχουν σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας, μετακινούνται καθημερινά για να πάνε να εργαστούν σε κλειστούς χώρους χωρίς συνθήκες ασφάλειας, και σε στρεσογόνες καταστάσεις χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας. 
  • ·       ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ παραμένουν ανοχύρωτα: Το υγειονομικό προσωπικό ακόμη και σήμερα δουλεύει χωρίς τα αναγκαία μέσα για να εργαστεί με ασφάλεια και άνθρωποι πεθαίνουν αβοήθητοι στο σπίτι γιατί δεν τους είδε ποτέ γιατρός. 
  • ·       Τα δρομολόγια των ΜΜΜ έχουν μειωθεί τόσο ώστε οι επιβάτες να μη μπορούν να τηρήσουν καν τις ενδεδειγμένες αποστάσεις ασφαλείας
  • ·       ΧΙΛΙΑΔΕΣ πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να στοιβάζονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, χωρίς να ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης (μεταφορά σε κατοικίες, ξενοδοχεία κλπ) και το αν έχουν ακόμη και τρεχούμενο νερό και δυνατότητα στοιχειώδους υγιεινής και προστασίας.
  • ·       ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΤΕΓΟΙ, φυλακισμένοι, Ρομά και άλλες κατηγορίες κοινωνικά περιθωριοποιημένων ομάδων δεν έχουν καν "σπίτι" για να "μείνουν σπίτι".
Η κυβέρνηση προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στον καθένα μας ατομικά.
Η ΑΑΑ ΔΕΝ θα αποδεχτεί την ακύρωση – ουσιαστική απαγόρευση της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και δράσεων αλληλεγγύης καλυμμένη πίσω από τα μέτρα για την κυκλοφορία και με άλλοθι την πανδημία.
 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με κάθε πρόσφορο τρόπο και νέες μορφές, με σεβασμό και τήρηση των οδηγιών της επιστημονικής κοινότητας για την προστασία της δημόσιας υγείας, την καθημερινή μας δράση : ΓΙΑ ΤΗ  ΔΙΕΚΔΗΚΙΣΗ  των κρίσιμων και αναγκαίων μέτρων για τη δημόσια υγεία, ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ στους χώρους δουλειάς για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους, ενάντια στις παράνομες απολύσεις και την κάθε λογής εργοδοτική αυθαιρεσία, ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ για βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη (ηλικιωμένους, πρόσφυγες, άστεγους, αδέσποτα), ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ενάντια σε όσους τους άνοιξε η όρεξη να περάσουν αποφάσεις ιδιωτικοποιήσεων, διάλυσης εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, καταστροφής του περιβάλλοντος.
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΡΑΣΕΙΣ δεν «χωράνε» στα "κουτάκια" των εξοδόχαρτων της ΓΓΠΠ. Η πολιτική, κοινωνική και συνδικαλιστική δράση δεν αναστέλλεται.
Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Μένουμε ενεργοί, στεκόμαστε με αλληλεγγύη σε όποιον έχει ανάγκη.

Σ αυτή την κατεύθυνση ενημερώνει την Περιφερειακή Αρχή ότι θα εκδίδει βεβαίωση για τη μετακίνηση των εκλεγμένων εκπροσώπων της και στελεχών της  που θα υλοποιούν συγκεκριμένες  δρ
άσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στα όρια της περιφέρειας Αττικής, στα πλαίσια των καθηκόντων και δημοκρατικών πολιτικών δικαιωμάτων τους. 
Θεωρούμε το θέμα της διασφάλισης της κοινονικο-πολτικής δράσης και  των δημοκρατικών δικαιωμάτων με σεβασμό των οδηγιών της επιστημονικής κοινότητας για τη δημόσια υγεία κρίσιμο  ζήτημα για το οποίο πρέπει όλοι να πάρουν θέση και θα επιδιώξουμε την ευρύτερη κοινή δράση γι αυτό.
26/3/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.