22 Οκτωβρίου 2019

Αφίσες και Δημοκρατία / Ένταση μεταξύ Πατούλη - Κ. Τουλγαρίδη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, 16/10

Ένταση υπήρξε στην 22η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019, μεταξύ του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και του περιφερειακού συμβούλου της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, Κ. Τουλγαρίδη. Στο βήμα μιλούσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, προαναγγέλλοντας σκληρό κυνήγι της αφίσας, όταν ακούστηκε να σχολιάζει ο εκ των συμβούλων της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Κ. Τουλγαρίδης.
Απευθυνόμενος προς αυτόν και κατονομάζοντάς τον, ο περιφερειάρχης είπε μεταξύ άλλων:


«Κύριε Τουλγαρίδη, ακούστε λιγάκι. Ακούστε το καλά όμως: Δεν έχετε δικαίωμα να αφισοκολλείτε και να αφήνετε την αφίσα για τρία χρόνια, για να βλέπουν τη δική σας φυσιογνωμία. […] Άκουσα για αφισοκόλληση και πεταχτήκατε σαν τη μύγα. Μυγιάζεστε; Μυγιάζεστε; […] Εδώ δεν είναι ανοιχτή λαϊκή συνέλευση. Κάποια στιγμή κύριε πρόεδρε, επειδή συζητήσαμε και για τα στερεά απόβλητα και δεν άκουσα την πρόταση από τη συγκεκριμένη παράταξη, να μας πει και πώς εννοεί τη δημοκρατία και τις δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες θα πρέπει να έχουμε. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον…»

Η απάντηση του Κώστα Τουλγαρίδη στη Δευτερολογία του: 




«Καταρχάς, για να μην το αφήσω αναπάντητο: Μην ανησυχείτε, δεν κολλήσαμε ποτέ αφίσες με τη φάτσα μου, ούτε με τη φάτσα κανενός άλλου, γιατί, πολύ απλά, εμείς δε βάζουμε τις φάτσες μας στις αφίσες. Βάζουμε τις ιδέες μας και δε θα βρείτε αφίσες προσωπικές σε εμάς. Δεύτερον, εσείς κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας και καμώνεστε ότι σώζετε το περιβάλλον γιατί η αφίσα το απειλεί και την ίδια στιγμή ανέχεστε τα καζάνια στη Δραπετσώνα που μολύνουν εκεί, ανέχεστε την επέκταση της κρουαζιέρας και τα τεράστια κρουαζιερόπλοια στο Μάστερ Πλαν της COSCO και στον Πειραιά. Τσιμεντώνετε τα ρέματα και δε σας πειράζει η περιβαλλοντική καταστροφή. Επεκτείνετε τη Φυλή και συνεχίζετε την ίδια καταστροφική διαχείριση. Δίνετε τον τελευταίο χώρο πρασίνου που θα μπορούσε να γίνει, ο χώρος πρασίνου του Ελληνικού, αλλά κατά τα άλλα σας πειράζει η αφίσα για το περιβάλλον. 

Εδώ επιτεθήκατε, σε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατίας και μία εξαγγελία φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής. Έχετε γίνει ο πολιορκητικός κριός για τη φίμωση οποιασδήποτε άλλης φωνής σε επίπεδο κοινωνίας. Μας λέτε δηλαδή, μετά από τον αποκλεισμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που τα έχετε υπό τον έλεγχό σας, ότι δε θα μπορούμε ούτε δια της αφίσας να έχουμε τη διακίνηση των ιδεών και θα μπείτε μπροστάρης σ’ αυτό τον αγώνα. Θα μας βρείτε απέναντι. Και, άμα θέλετε, να μας συλλάβετε και να μας βάλετε φυλακή, γιατί εμείς τις ιδέες μας με κάθε τρόπο θα συνεχίσουμε να τις διακινούμε. […]»

Στη συνέχεια, ο Γ. Πατούλης επανήλθε με αλαζονικό ύφος και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς:


Πηγή: Pandiera // http://pandiera.gr/%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%be%cf%8d-%ce%b3-%cf%80%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7-%ce%ba-%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b3%ce%b1%cf%81%ce%af%ce%b4/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.