1 Σεπτεμβρίου 2019

Η δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική στο Ζάππειο (video)

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, παραμένει σταθερή στη θέση και τον αγώνα για πλήρη διαχωρισμό του κράτους, καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών του θεσμών, από την εκκλησία, με σεβασμό στην ελευθερία θρησκευτικής επιλογής και συνείδησης και, εξ αυτού, αντίθετη σε θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες στις πολιτικές διαδικασίες,
Δηλώνει την πλήρη διαφωνία με τελετές που στοχεύουν στο επικοινωνιακό και το πομπώδες και πολλές φορές προκλητικά “χλιδάτο”, όπως αυτή που διοργάνωσε ο νέος περιφερειάρχης, και καταγγέλλουμε απερίφραστα την χρήση αστυνομικής βίας και καταστολής απέναντι σε συγκεντρωμένες συλλογικότητες που προσπάθησαν να διαδηλώσουν έξω από το χώρο της ορκωμοσίας στο Ζάππειο. Η καταστολή αυτή δείχνει και τι πραγματικά κρύβεται για τον λαό, πίσω από τη βιτρίνα των δεσποτικών εκδηλώσεων.
Κόντρα στο στημένο σκηνικό της τελετής,  επιδίωξε δια των αντιπροσώπων της να δηλώσει το χρέος για μαχητική υπεράσπιση των αναγκών και δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαού και να και να εκφράσει την πίστη της στον αγώνα για μια άλλη χειραφετημένη κοινωνία της απελευθέρωσης, της ισότητα και της δικαιοσύνης.

Οι δύο περιφερειακοί της σύμβουλοι, Κώστας Τουλγαρίδης και Έλλη Αλεξίου, προέβησαν στην εξής δήλωση πολιτικής ορκωμοσίας:
Δηλώνουμε στην τιμή και τη συνείδηση μας ότι ως περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική / Ανταρσία σε κυβέρνηση – Ευρωπαϊκή Ένωση – Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θα υπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού, ανεξαρτήτως φυλής, φύλου ή θρησκεύματος, ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, και ενάντια στους νόμους της αγοράς και του κέρδους που εξαθλιώνουν τις ανθρώπινες  ανάγκες και δικαιώματα σε όφελος του κεφαλαίου. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα, την εκμετάλλευση του ανθρώπου και την καταστροφή της φύσης, για την κοινωνική απελευθέρωση, την ισότητα, τη δικαιοσύνη.


Στη συνέχεια του πολιτικού όρκου, ο εκπρόσωπος της ΑΑΑ, Κώστας Τουλγαρίδης απηύθυνε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Δεσμευόμαστε σήμερα απέναντι στο λαό ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε τη φυλακή των Μνημονίων όλων των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του Κεφαλαίου που υποθήκευουν τη ζωή μας έως το 2060. Για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας έκλεψαν. Για να ακυρώσουμε τα σχέδια της νέας λεηλασίας στη δουλειά, την Παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση, την κατοικία, την φοροληστία. Για να ανατρέψουμε τις πολιτικές που βλέπουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον ως πηγή κερδοφορίας για το κεφάλαιο  και οδηγούν στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή της φύσης. Δεσμευόμαστε να συμβάλουμε σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μη γίνει η Αττική μία ατελείωτη επιχειρηματική ζώνη, με γιγαντιαία έργα και τουριστικά συγκροτήματα που θα αποκλείουν τους κατοίκους από μια στοιχειώδη ποιότητα ζωής, για να ακυρώσουμε τη συνέχιση και επέκταση των χωματερών, πρώτα στη Φυλή και το Γραμματικό, την τσιμεντοποίηση των ρεμάτων, την εξαφάνιση των δασών και τις κάθε είδους ρυπογόνες δραστηριότητες. Πίσω από τη ψεύτικη  βιτρίνα της "ανάπτυξης", των ιδιωτικοποιήσεων και των επενδύσεων  υπάρχει η "πίσω αυλή" που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ανάγκες των  εργαζόμενων, της φτωχολογιάς, της νεολαία της εργασιακής περιπλάνησης, των  άστεγων, των προσφύγων,  των κοινωνικά αποκλεισμένων. Εμείς επιδιώκουμε να εκφράσουμε όλους και όλες αυτούς που βιώνουν καθημερινά τις τραγικές επιπτώσεις των πολιτικών του κεφαλαίου, να φέρουμε στο περιφερειακό συμβούλιο τους φυσικούς φορείς και τα αιτήματα των αγώνων και των κινημάτων των κατοίκων της Αττικής. Για μια αξιοβίωτη ζωή με δικαιώματα, ελευθερία και αξιοπρέπεια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.