30 Ιουλίου 2019

Δούρου σε πλήρη συμφωνία με Πατούλη στρώνει το έδαφος για να συνεχιστεί και να επεκταθεί η καταστροφική διαχείριση των απορριμμάτων στη Φυλή: Όλοι την Τετάρτη 31/7 στις 11πμ στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ


Τις τελευταίες μέρες του Ιούλη και μόλις ένα μήνα πριν από την οριστική λήξη της θητείας της η Δούρου και η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της ΠΑ προχωράει αποφασιστικά όλα τα σοβαρά μέτρα για τη συνέχιση και επέκταση της καταστροφικής διαχείρισης των απορριμμάτων στην πολύπαθη Δυτική Αττική – Φυλή.




Την Πέμπτη 25 Ιούλη έφερε το θέμα  “Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την τροποποίηση και ανανέωση της με Α.Π.: 77237/4- 4-1997 Απόφασης (ΚΥΑ) Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου: «Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Απορριμμάτων Άνω Λιοσίων του Ν. Αττικής» εντός της Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Ε.Δ.Α.) Δυτικής Αττικής, όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει” και ενέκρινε τη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) για την ανανέωση και επέκταση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ στη Φυλή της Ηλέκτωρ ΑΕ (συμφερόντων ομίλου Μπόμπολα). tην Τετάρτη 31/7/2019 στις 11πμ το πρωί φέρνει για απόφαση στον ΕΣΔΝΑ:
1. την κατάρτιση διαγωνισμού για την ανανέωση και επέκταση της λειτουργίας του ΕΜΑΚ Ανω Λιοσίων απόφαση που σταμάτησε με τις αντιδράσεις του κινήματος την Μεγάλη Τρίτη (η σχετική ανακοίνωση της ΑΑΑ : https://anticapitalist-attiki.blogspot.com/2019/04/blog-post_12.html  
2. τη νέα επέκταση της Β Φάσης του χώρου ταφής στη Φυλή την οποία εμφανίζει ως «διαμόρφωση, διευθέτηση και εξομάλυνση πρανών κυττάρων του ΧΥΤΑ Φυλής».
3. την μελέτη για νέες επεκτάσεις και δημιουργία Γ φάσης στο ΧΥΤΑ Φυλής!!!
Με τις πράξεις αυτές συμπληρώνεται το έγκλημα της συνέχειας της καταστροφικής διαχείρισης των απορριμμάτων. 
Όχι μόνο εγκαταλείπεται κάθε εξαγγελία για άλλη διαχείριση απορριμμάτων (με διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση κλπ) φιλική στον άνθρωπο και το περιβάλλον. Εγκαταλείπεται το περιβόητο κλείσιμο της Φυλής που έταζε προεκλογικά η Δούρου. Αντίθετα  οριστικοποιείται η συγκέντρωση όλων των δραστηριοτήτων εκεί και η συνέχιση και επέκτασή τους επιμένοντας σε μια διαχείριση που καταλήγει να ανακυκλώνει συνολικά μόλις το 5% περίπου του συνόλου των απορριμμάτων ενώ θάβεται το 88% στη Φυλή, συνεχίζοντας την μόλυνση και την επιβάρυνση πρωτίστως σε βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής αλλά και ευρύτερα της Αττικής και του περιβάλλοντος.
Συνεχίζεται και διασφαλίζεται η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων με τους κάθε είδους εργολάβους και με την πανάκριβη λειτουργία του ΕΜΑΚ της ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ (συμφερόντων ομίλου Μπόμπολα) του οποίου σχεδόν διπλασιάζεται η δυναμικότητα. Συνεχίζεται έτσι το αποτέλεσμα της "ανακύκλωσης" του ΕΜΑΚ που είναι ένα κομπόστ τόσο κακής ποιότητας που επιστρέφει κι αυτό στη χωματερή της Φυλής  για επίχωση και αυξάνεται η παραγωγή SRF και RDF προετοιμάζοντας το σχέδιο της καύσης απορριμμάτων ενώ δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζουν ως “ΥΠΟΛΕΙΜΑ” το σύνολο σχεδόν των απορριμμάτων που συνεχίζει να θάβεται κατα 88% και να μιλάνε για ΧΥΤΥ (σε Φυλή και Γραμματικό) και όχι για ΧΥΤΑ!!! Η Δούρου κλίνει τον κύκλο στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής με την εκπλήρωση όλων των “γραμμάτιων” που είχε προς κάθε είδους εργολαβικά συμφέροντα και αποδεικνύει την “υπευθυνότητα” και τη “συνέπειά” της στην “συνέχεια του κράτους” και την υλοποίηση των αστικών και επενδυτικών σχεδίων.
 Η παράταξη της ΝΔ στο περιφέρειακο Συμβούλιο την Πέμπτη 25/7 δεν έθεσε κανένα ζήτημα για την έγκριση της ΜΠΕ του ΕΜΑΚ στη Φυλή και ουσιαστικά συναίνεσε και διευκόλυνε την απόφαση χωρίς αντιδράσεις. Από την άλλη ο νέος περιφερειαρχης Πατούλης ενώ ξεδιάντροπα μιλάει – και αυτός -  για κλείσιμο της Φυλής δεν αντιδράει καθόλου – αντίθετα διευκολύνει -  στα σχέδια και τις αποφάσεις που δρομολογούνται στον ΕΣΔΝΑ και το ΠΣ αφού του στρώνουν το δρόμο για να συνεχιστεί η καταστροφική λειτουργία ως κατάσταση που κληρονόμησε από τη διοίκηση Δούρου χωρίς αυτός να αναλάβει, τυπικά, την ευθύνη από την πρώτη στιγμή αλλά και για να δρομολογήσει τα σχέδια για καύση και παράδοση και σε νέους εργολάβους που περιμένουν να βγάλουν νέα κέρδη – που θα πληρώσει ο λαός – για ακόμα πιο περιβαλλοντοκτόνα διαχείριση των απορριμμάτων.
Σε ελάχιστο χρόνο από τις εκλογές αποδεικνύεται η υποκρισία και η αμετροέπεια τόσο της απερχόμενης διοίκησης Σύριζα της ΠΑ όσο και της "νέας" διοίκησης της ΝΔ και του Πατούλη.
 Κραυγαλέα επίσης είναι η αποδοχή όλων αυτών των καταστροφικών πρακτικών από τους αξιωματούχους της ΕΕ  που γράφουν στα κιτάπια τους ότι πράγματι υπάρχει στην Αττική ΟΕΔΑ δηλ. Ολοκληρωμένη Επεξεργασία Διαχείριση Απορριμμάτων.
-Αυτή είναι όμως και η ελληνική διοίκηση και η ευρωπαϊκή. Αρκεί οι τίτλοι και οι αριθμοί στα χαρτιά να είναι εντάξει και ας πεθαίνουν οι άνθρωποι και το φυσικό περιβάλλον αρκεί να μακροημερεύουν τα ιδιωτικά κέρδη των εργολάβων.

Το κρεσέντο της υποκρισίας είναι, ότι ενώ στα βασικά υπάρχει στην πράξη απόλυτη συναίνεση η κυβέρνηση της ΝΔ μιλάει για την ακυβερνησία που έφερε η Απλή Αναλογική!!! και ετοιμάζονται να την καταργήσουν.

Το μόνο εμπόδιο στα σχέδια τους μπορεί να είναι η κινητοποίηση του λαού και κάθε συλλογικότητας, σωματείο εργαζομένων και σχημάτων.
Η ΑΑΑ και οι Αντικαπιταλιστικές δημότικές κινήσεις στη δυτική Αττική καλούν σε μαζική κινητοποίηση την Τετάρτη 31/7/19 στις 11πμ στα γραφεία του ΕΣΔΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90 Αθηνά ) για να αποτρέψουμε τις αποφάσεις τους.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για:


ü  Καμία διαχείριση των απορριμμάτων στα λατομεία  

ü  Να κλείσει τώρα η Φυλή και να προχωρήσουμε σε μια άλλη διαχείριση των απορριμμάτων, σε όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος και όχι του κέρδους του ιδιώτη.

ü  Να σταματήσει η λειτουργία του ΧΥΤΑ/Υ Γραμματικού.

Όλοι και όλες μαζί να υπερασπιστούμε τη ζωή μας στην Αττική!
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 31/07 ΏΡΑ 11 Πμ. στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90 Αθηνά )












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.