3 Μαρτίου 2019

Αποχαιρετισμός στο Γιάννη Μπεχράκη


«Όταν είδα αυτή την εικόνα πέρυσι, στις 10 του Σεπτέμβρη, αυτό τον άντρα να κρατά την κόρη του, μου φάνηκε σαν τον Σούπερμαν. Έχει σκεπαστεί με αυτή τη σακούλα σκουπιδιών που μοιάζει με μπέρτα του Σούπερμαν. Είναι Σύρος. Φιλάει την κόρη του και μου δημιούργησε την αίσθηση του οποιουδήποτε πατέρα που προστατεύει το παιδί του. Περπατώντας στη θύελλα για να φτάσει στο όνειρο. Ήταν μια εκπληκτική μέρα».


Ο Γιάννης Μπεχράκης πίστευε ότι «Μία φωτογραφία μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να τον κάνει πιο δίκαιο». Και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: «Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: "δεν γνώριζα"». 

Ξεκίνησε σε εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο, τα τελευταία χρόνια όμως κατέγραψε τον "ακήρυχτο πόλεμο" στην ίδια του τη χώρα: οι φωτογραφίες του για το προσφυγικό από τα νησιά και την Ειδωμένη έχουν ήδη καταγραφεί στην ιστορία.

Ο χαμός του στα 59 του χρόνια μας αφήνει όλους και όλες πιο φτωχούς. Χάνουμε μια από τις ματιές μας, τις πιο ανθρώπινες ματιές μας, στον κόσμο που μας περιβάλλει.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του!

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.