12 Μαΐου 2017

Για την απεργία θα μιλήσετε καθόλου εκεί στα κανάλια ή μόνο για τον Τζήμερο;

Τις πρακτικές του Κασιδιάρη ζήλεψε χτες ο Θ. Τζήμερος, εκπρόσωπος της Δημιουργίας Ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο: αφού έσκισε τις αφίσες του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία της 17/5, επιτέθηκε με γροθιά στην σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Α. Μπαλού και συνέχισε για πολλή ώρα να φωνάζει ότι «δεν έχετε δικαίωμα να βάζετε αφίσες» και «τα κόμματα θα εξαφανιστούν από δω πέρα». Για άλλη μια φορά απέδειξε ότι ο νεοφιλελευθερισμός που δήθεν πρεσβεύει δεν είναι παρά ένας φασισμός με κουστούμι, που θέλει να καταργήσει κάθε ατομικό και κοινωνικό δικαίωμα και βασικοί του εχθροί είναι οι απεργοί και οι κομμουνιστές. Και δεν είναι η πρώτη φορά: στις ελάχιστες παρουσίες του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει ξεράσει χολή και φασισμό για τους πρόσφυγες, τους απεργούς, τους δημοσίους υπαλλήλους, το κοινωνικό κράτος και κάθε διεκδίκηση, λειτουργώντας ως συμπλήρωμα της Χρυσής Αυγής.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε σύσσωμο την πρακτική αυτή και επέβαλλε την αποβολή του Θ. Τζήμερου από την αίθουσα του συμβουλίου. Μόνο που, αμέσως μετά, ο εκπρόσωπος αυτού του κουστουμάτου φασισμού βρήκε στασίδι στα... τηλεοπτικά πλατώ, στα οποία περιφέρεται χτες και σήμερα για να διαδώσει το φασιστικό του κήρυγμα. 
Τα τηλεοπτικά πλατώ που δεν έχουν ασχοληθεί με τα πραγματικά θέματα της Περιφέρειας Αττικής, που δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ με την ουσία της πολιτικής που χαράζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, με τις απευθείας αναθέσεις στον Μπόμπολα και τα «δωράκια» στις ΠΑΕ, που δεν ασχολούνται καν με το θέμα της πανεργατικής απεργίας, εν μέσω των μέτρων του 4ου μνημονίου, βρήκαν το νέο θέμα με το οποίο «αξίζει» να ασχοληθούν: τον Θάνο Τζήμερο! Και μάλιστα, επιτιθέμενοι και στο θύμα του, την Α. Μπαλού!

Ο φασισμός έχει πολλά ποδάρια και πολλά πρόσωπα, αλλά έναν μόνο εχθρό: όποιον κι όποιαν αμφισβητεί αυτό το σύστημα εκμετάλλευσης. Το εργατικό και λαϊκό κίνημα ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τους χρυσαυγίτες και τις μεταλλάξεις τους, αλλά και όσους τους δίνουν βήμα να ξερνούν τον φασιστικό εμετό τους.
Η απεργία της 17ης Μάη και η κλιμάκωσή της είναι αυτό που πραγματικά θα τους πονέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.