30 Σεπτεμβρίου 2016

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τα 150 εκ. ευρώ στα σχέδια του Ιδρύματος Νιάρχος

Στην 28η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Δύναμη Ζωής εισηγήθηκε και ψήφισε να δοθούν 150 εκ. ευρώ στον Φαληρικό Όρμο με βάση τις μελέτες που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμα Νιάρχος. Επειδή προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, η απόφαση 297 είναι εδώ για να μπορούν να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες.


Κατά την προσφιλή τους συνήθεια, το θέμα δεν ήρθε με τις μελέτες του, ούτε αναφέρθηκε οπουδήποτε το Ίδρυμα Νιάρχος, αλλά κρύφτηκε πίσω από τον τίτλο "Έγκριση 2ης τροποποίησης Προγράµµατος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής οικονοµικού έτους 2016". -
Βέβαια, το να αποφασίζεις να δώσεις τα μισά περίπου αποθεματικά της Περιφέρειας Αττικής σε ένα και μόνο έργο, δεν λέγεται απλώς "τροποποίηση", μείζουσα πολιτική επιλογή λέγεται. Πόσο μάλλον όταν αποφασίζεις να δώσεις τα μισά αποθεματικά της Αττικής σε ένα έργο του οποίου τις μελέτες ούτε τις έχει εγκρίνει το παρόν Περιφερειακό Συμβούλιο, ούτε καν τις έχει δει (!) και όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο μαθαίνει εκεί επί τόπου ότι όλα αυτά τα χρήματα αφορούν την πρώτη από 3 (!) φάσεις των έργων, αλλά δεν είναι καν ενήμερο για το σύνολο του κόστους τελικά! Αλλά οι σύμβουλοι της Δύναμης Ζωής βολεύονται να βαφτίζουν το κρέας ψάρι, όπως και να κρύβονται πίσω από τίτλους τύπου "τροποποίηση Εκτελεστέων Έργων" για να μην αποδέχονται μετά ότι ψήφισαν αυτό που... ψήφισαν.
Θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι τα πεπραγμένα της Περιφέρειας Αττικής είναι δημόσια, οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές, οι αποφάσεις αναρτώνται στη Διαύγεια και στον ιστότοπο της Περιφέρειας (εδώ), τα βίντεο από τις συνεδριάσεις είναι επίσης διαθέσιμα (εδώ). Οπότε όποιοι και όποιες προσπαθούν να πουν άλλα από αυτά που στήριξαν ή ψήφισαν, απλώς νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαζούς!

Η απόφαση είναι αναρτημένη εδώ. Επειδή είναι 62 σελίδες, όμως, θα σας βοηθήσουμε με τα βασικά σημεία:
Στη σελίδα 11 της απόφασης, θα δείτε ότι ο πίνακας αναφέρει τα έργα από ΙΔΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (αυτό σημαίνει από τα αποθεματικά της Περιφέρειας, ούτε ΕΣΠΑ, ούτε ΠΔΕ, ούτε έργα τρίτων). Στο νότιο τομέα εντάσσεται το έργο "ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ (ΦΑΣΗ Α΄). 150.000.000,00 0,00 και το έργο ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΙΚΟΥ ΟΡΜΟΥ 248.000,00.

(Μπορείτε να συγκρίνετε και με τους προϋπολογισμούς των άλλων έργων, για να δείτε πόσο σοβαρό είναι αυτό το ποσό. Επίσης, μπορείτε να ακούσετε εδώ τι λέχθηκε στη συνεδρίαση, για να καταλάβετε ότι οι μελέτες είναι αυτές που έκανε κάποτε το Ίδρυμα Νιάρχος)

Πάμε τώρα σε μια άλλη λεπτομέρεια: ποιοι ψήφισαν την απόφαση;
Στις σελίδες 1 και 2 θα δείτε τους παρόντες 80 (σε σύνολο 101) αυτής της συνεδρίασης. Στη σελίδα 39 θα δείτε ποιοι καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που ψήφισαν υπέρ της "τροποποίησης", δηλαδή υπέρ του να δώσει η Περιφέρεια το μισό αποθεματικό της στα σχέδια του Ιδρύματος Νιάρχος.

Για να σας διευκολύνουμε κι άλλο, ΥΠΕΡ ψήφισαν οι:
Ο Πρόεδρος κ. Σχινάς Θεόδωρος Τα µέλη του Π.Σ. κ.κ.: Αγγελόπουλος Θεόδωρος, Αδαµοπούλου – Κουτσογιάννη Αικατερίνη, Αθανασιάδης Παναγιώτης, Αλεβιζόπουλος Γεώργιος, Αλεξίου Αθανάσιος, Αναγνωστόπουλος Αθανάσιος (Νάσος), Αναλογίδου Μαρία - Καλλιόπη, Αποστολοπούλου Μαλάµω, Αστρινάκη - Τσίτσου Ελένη, Βάβουλα Αριστέα, Βασιλοπούλου Κυριακούλα (Κορίνα), Βέττα Καλλιόπη, Βλάχος Κωνσταντίνος, Βρούστης Αριστείδης, Γαβράς Παναγιώτης, Γάκης Αντώνιος, Γιαννακάκη Μαρία, ∆αµιανός Πέτρος, ∆ανάκος Χριστόφορος, ∆ανιά Νικολέττα, ∆ηµοπούλου Ελένη, Ευσταθιάδης Μιλτιάδης, Ζωγραφάκη -Τελεµέ Ελένη, Ηλιόπουλος Αθανάσιος (Νάσος), Θανοπούλου Αικατερίνη, Θεοχάρη Αικατερίνη (Καίτη), Καραµάνος Χρήστος, Κοροβέσης Στυλιανός, Κορωναίου - Καµπά Σοφία, Κρητικού Αικατερίνη (Κατερίνα), Λαµπρίδου Μαρία, Λάσκαρη - Κρασοπούλου Βασιλική, Λεβέντη Αγγελική, Μεταξά Ειρήνη, Μοίρας Ιωάννης, Μπαλάφας Γεώργιος, Νερούτσου Μαρία, Πάντζας Σπυρίδων, Παππά Παναγιώτα, Πελέκης Ζαχαρίας, Σαπουνά Αγγελική (Αγγέλικα), Σταυροπούλου Καλλιόπη, Στεργίου Ιωάννα, Στεφανοπούλου Αναστασία, Τασούλη- Γεωργιάδου Ελισσάβετ, Τζήµερος Γλαύκος - Αθανάσιος, Τουτουντζή Παρασκευή (Βούλα), Τσαβαλιά Παρασκευή (Βιβή), Τσούπρα Ιωάννα, Φαρµάκης Ταξιάρχης, Χριστάκη Μαρία, Χρυσικός Φώτιος, Ψαραδέλης Κωνσταντίνος.

Αναλυτικά για το θέμα εδώ κι εδώ κι έπεται συνέχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.