19 Απριλίου 2016

55-65.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα θα αφήσει η Περιφέρεια Αττικής

Το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα για το ρεύμα της Περιφέρειας Αττικής και της ΔΕΗ αφορά τελικά 8.514 νοικοκυριά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΗ που ήρθαν στο φως με το ρεπορτάζ της Ν. Βασιλειάδου http://www.presspublica.gr/xoris-revma-to-programma-perifereias-deh/


Έχουμε και λέμε λοιπόν:
-55.000-65.000 νοικοκυριά με κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο που δεν μπορούν να πληρώσουν, δε θα λάβουν από την Περιφέρεια Αττικής ούτε 1 ευρώ!
-8.514 νοικοκυριά που αποπληρώνουν τις δόσεις τους κανονικά και έχουν χρέη κατά μέσο όρο 1.500 ευρώ, θα λάβουν ως ενίσχυση το ποσό των... 100 ευρώ για όλο το χρόνο!
-Όσα νοικοκυριά καταφέρουν να κάνουν δόσεις για τα ποσά που χρωστάνε (δύσκολο σε αυτή τη συγκυρία) και να αποπληρώνουν κανονικά ως τις 31/5/2016 θα πάρουν κι αυτά από... 100 ευρώ.

Δηλαδή από το κονδύλι των 2,8 εκ. ευρώ, που διαφήμισε η Περιφέρεια Αττικής, θα ξοδέψει τα 850.000 ευρώ και το πολύ το ποσό αυτό να φτάσει το 1 εκ. ευρώ.
Τι θα γίνουν τα υπόλοιπα 1,8 εκ. ευρώ που δεν θα ξοδευτούν; Θα μείνουν στα ταμεία της Περιφέρειας Αττικής, όπως και τα περσινά 2,4 εκ. ευρώ τα οποία δεν έφτασαν ποτέ στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη και έμειναν στους λογαριασμούς της Περιφέρειας Αττικής. Γιατί το θέμα είναι να διαφημιστεί η Περιφέρεια Αττικής ότι "φροντίζει" για τους φτωχούς. Το θέμα είναι να βγουν τα Δελτία Τύπου -το πόση σχέση έχουν με την πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος να μας απασχολεί!
Άλλωστε, στη σχετική συνεδρίαση, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χ. Καραμάνος αρνήθηκε κατηγορηματικά το ποσό αντί για 100 ευρώ να γίνει 200 ή 300, αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπάρξει περιθώριο να δοθεί και δεύτερη φορά σε ένα έτος, αρνήθηκε να πάρει θέση για το αν θα αξιοποιηθούν για ρεύμα τα χρήματα που θα περισσέψουν από αυτόν τον κωδικό.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ: Η Περιφέρεια Αττικής έχει 370 εκ. ευρώ αποθεματικό, χρήματα από τα οποία μπορεί να δώσει ρεύμα σε όλα τα νοικοκυριά της Αττικής που δεν έχουν σήμερα ρεύμα. Αλλά δεν ενδιαφέρεται για αυτό. Ενδιαφέρεται βέβαια να δώσει (από ίδιους πόρους) 20 εκ. στον Μελισσανίδη και 7 εκ. στον Αλαφούζο, ενδιαφέρεται να κάνει απευθείας αναθέσεις στον Μπόμπολα (μέσω του ΕΣΔΝΑ), ενδιαφέρεται να παραμένει άθικτο το αποθεματικό στην Τράπεζα της Ελλάδας για να το δίνει ο Τσακαλώτος σε δόσεις στο ΔΝΤ.

Η κατανομή των χρημάτων του "κουμπαρά" και οι ιεραρχήσεις της Περιφέρειας Αττικής είναι ζήτημα διεκδίκησης, που αφορά όλους και όλες μας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.