23 Ιουνίου 2014

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους άνεργους και τις άνεργες


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στηρίζει τις κινητοποιήσεις των συλλογικοτήτων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων και καλεί τη Δευτέρα 23/6, στις 11:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Αντιγράφουμε από σχετική προκήρυξη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων:

"Οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι γυναίκες, οι νέοι που τελειώνουμε τις σχολές και δε βρίσκουμε δουλειά, δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για να μετακινηθούμε, για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και για το βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Οι μετακινήσεις, όπως και η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση είναι για εμάς κοινωνικό δικαίωμα, διεκδικούμε την κατάργηση των 5μηνων και το ελαστικών σχέσεων εργασίας, θέλουμε σταθερή δουλειά για όλους.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΕΤΡΑ. ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ.
 ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ.
Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις επιτροπές γειτονιών και τις λαϊκές συνελεύσεις, τις συλλογικότητες ανέργων και εργαζομένων, σε μια κοινή διεκδίκησης της ελεύθερης χρήσης των ΜΜΜ, για τους άνεργους και τις άνεργες.
Διεκδικούμε η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου