13 Φεβρουαρίου 2014

«Κοινωφελής Εργασία»: Σημεία της παρέμβασης του Άγγελου Χάγιουστη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Παρουσιάζοντας ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χάγιος τις θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική, υπογράμμισε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Φτάσαμε στο σημείο να συζητάμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αυτονόητο. Να πληρωθούν δηλαδή οι εργαζόμενοι τα μεροκάματά τους χωρίς καμιά καθυστέρηση! Να έχουν στοιχειώδη δικαιώματα , άδεια ασθένειας κλπ.

Αναφέρθηκαν αρκετοί ομιλητές στις πολιτικές ευθύνες του κεντρικού κράτους αλλά απάλλαξαν την Περιφέρεια από αυτές.

Εμείς λέμε ότι έχει ευθύνη και η Περιφέρεια, Διοίκηση και Περιφερειακό Συμβούλιο. Να καταγγείλουν κάθε πολιτικό και γραφειοκρατικό εμπόδιο. Να πάρουν την ευθύνη να πληρώσουν τα δεδουλευμένα αμέσως και να αναγνωρίσουν στην πράξη το καθεστώς του εργαζόμενου και όχι του ωφελούμενου στους συμβασιούχους των προγραμμάτων αυτών. Αυτό σημαίνει ρήξη με το πολιτικό αλλά και το νομικό πλαίσιο, σημαίνει αντιπαράθεση με την πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. 


Ταυτόχρονα η Περιφέρεια να βγει ανοιχτά και να διεκδικήσει το αναγκαίο προσωπικό, μόνιμης και σταθερής εργασίας, στις Κοινωνικές, Τεχνικές, Περιβαλλοντικές κ.α. Υπηρεσίες και να αρνηθεί τις απολύσεις που προωθεί η κυβέρνηση με την τρόικα. Να συμπράξει αγωνιστικά με τους εργαζόμενους που αντιστέκονται στην βάρβαρη επίθεση  κεφαλαίου- ΕΕ και του πολιτικού τους προσωπικού.

Σε αυτήν ακριβώς την ανάγκη, όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται ο Περιφερειάρχης και η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά συμπράττουν και προωθούν την αντιλαϊκή πολιτική -γενικά, και στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Γι αυτό εμείς απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και εργασιακής σκλαβιάς.  

 Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την οργάνωσή τους σε ταξικά σωματεία, σε επιτροπές αγώνα. Για το συντονισμό τους σε μαζικό, ενωτικό πολιτικό αγώνα, με ανεξαρτησία από το κράτος και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και σε διαφοροποίηση από κάθε είδους γραφειοκρατικό συνδικαλισμό.   

Για να γίνει ο αγώνας τους μαχητικό τμήμα του συνολικού ταξικού εργατικού κινήματος»    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου