31 Οκτωβρίου 2013

Κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης!

Τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις τους επέβαλαν στην ελληνική κοινωνία και αύξησαν  υπερβολικά τα τελευταία χρόνια τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης με τραγικά αποτελέσματα για τον –έτσι κι αλλιώς ήδη βαριά χειμαζόμενο- κόσμο της εργασίας.
 

Έξω και πέρα από κάθε λογική, ενώ η ανεργία σκαρφαλώνει στο 30% και ο αριθμός των ανέργων αγγίζει πια τα 2.000.000, ενώ το λαϊκό εισόδημα έχει μειωθεί δραματικά, με περίσσιο θράσος αύξησαν τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κατά 1470% από το 2010!!!
 

Οι επιπτώσεις για την κοινωνία, είναι δραματικές.
 

Μετά τις περυσινές τραγωδίες όπου χάθηκαν ζωές σε όλη την Ελλάδα, μετά την ‘ασφυξία’ της αιθαλομίχλης –ιδιαίτερα στην Αττική- που προκάλεσε η οικονομική ασφυξία των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης της κοινωνικής και  ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η βάρβαρη και ανάλγητη πολιτική της, υπαγορευμένη από την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους, παραχωρεί κάποια ‘ψίχουλα’:
 


-Ανεπαίσθητη διεύρυνση των κοινωνικών λεγόμενων κριτηρίων (για παράδειγμα,
διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων κατά 5.000 ευρώ,  διεύρυνση περιουσιακών κριτηρίων κατά 50 έως 100 χιλιάδες ευρώ)
 

-Η «επιστροφή φόρου» είναι 35 λεπτά το λίτρο (από 28 λεπτά πέρυσι), μόνο για τα «επιδοτούμενα» λίτρα. Θα δίνεται προκαταβολή ύψους 25%. Όμως το ύψος της επιδοτούμενης κατανάλωσης παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρυσι ανάλογα με τη γεωγραφική ζώνη.
 

Όλα αυτά βέβαια, μέσα σε ένα αλαλούμ γραφειοκρατίας όπου ο κόσμος δεν ξέρει πού πρέπει να απευθυνθεί, πώς θα πάρει την προκαταβολή και, κυρίως, πού θα βρει τα χρήματα.
 

Είναι περισσότερο από σαφές ότι με ημίμετρα τέτοιου είδους δεν αντιμετωπίζεται το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα. Απαιτείται η κατάργηση τόσο του ΦΠΑ όσο και του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης.
 

Η θέρμανση το χειμώνα, η διατήρηση της ζωής, είναι πάνω από τις τρόικες, τα άθλια μνημόνια και τα κέρδη του κεφάλαιου.     
              
             Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.