3 Φεβρουαρίου 2013

Για την Εμπρηστική Επίθεση

                             Στον Κοινωνικό Χώρο «Ιστός» στο Χαϊδάρι


            ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

    Μετά από την ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή επίθεση κατά των καταλήψεων, μετά από την συντονισμένη εκστρατεία συκοφάντησης και καταστολής των ελεύθερων αυτοοργανωμένων εγχειρημάτων στην Αττική και σε όλη τη χώρα, χθες Σάββατο 2/2/13 τα ξημερώματα, ο κοινωνικός χώρος «Ιστός» στο Χαϊδάρι δέχτηκε εμπρηστική επίθεση.

    Την ευθύνη της ηθικής και πολιτικής αυτουργίας για τον εμπρησμό του «Ιστού» φέρουν ακέραια και εξ αδιαιρέτου η κυβέρνηση και οι κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί ιδεολογικής και φυσικής καταστολής.

    Στην ίδια αλυσίδα και στην ίδια ολοκληρωτική λογική του δόγματος της «μηδενικής ανοχής» εντάσσονται όλες οι «εμπρηστικές» και κατασταλτικές επιθέσεις που δέχεται η κοινωνία το τελευταίο διάστημα από την πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, των τραπεζιτών, της ΕΕ και του κεφάλαιου:

    -Η «εμπρηστική» αλλά άκαρπη επικοινωνιακή επίθεση που δέχτηκε ο αγώνας των εργαζομένων στο μετρό και τις συγκοινωνίες με αποκορύφωμα τη στρατιωτική τους επίταξη.


    -Η σύλληψη και παραπομπή σε δίκη των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ παράλληλα με τις εξόφθαλμα στημένες φωτογραφίες.

    -Η χυδαία συκοφαντική επίθεση που έχουν εξαπολύσει ενάντια σε κάθε εργατική και λαϊκή κινητοποίηση τα παπαγαλάκια και οι ντουντούκες του καπιταλιστικού συστήματος.

    -Η εξαπόλυση στους δρόμους των ακροδεξιών και ναζιστικών ορδών που εκτός από το να κυνηγούν και να σκοτώνουν ανυποψίαστους μετανάστες εργάτες που πηγαίνουν στη δουλειά για το μεροκάματο, δρουν συμπληρωματικά με τις ‘επίσημες’ δυνάμεις καταστολής ενάντια σε κάθε εργατικό αγώνα που ξεσπάει.

    Στο έδαφος της κοινωνικής καταστροφής που έχει φέρει τον κόσμο της εργασίας στην απόγνωση και την αγανάκτηση, τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο απροκάλυπτα, όλο και πιο ξεκάθαρα ευδιάκριτα στον καθένα.

    Όμως ο κόσμος στο Χαϊδάρι δε χρειάζεται την ‘ενημέρωση’ της κυβερνητικής προπαγάνδας των ΜΜΕ.

    Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι γίνεται στον «Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης ‘Ιστός’»:

    -Γνωρίζει για τα δωρεάν ενισχυτικά μαθήματα σε άπορους μαθητές.

    -Για τη συλλογή τροφίμων και το κοινωνικό ωδείο.

    -Για το παιδικό εργαστήρι

    -Για τις κινηματογραφικές προβολές
   
    - Για τις συζητήσεις και τις πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δημιουργικές δραστηριότητες, καθώς και για την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των γύρω περιοχών.

    Οι ‘εστίες της ανομίας’ λοιπόν δεν βρίσκονται στους εργατικούς αγώνες και στην κατάληψη του «Ιστού». Βρίσκονται στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Της πολιτικής του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, του κοψίματος μισθών και συντάξεων, των απολύσεων και της ανεργίας, της καταπάτησης κάθε εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος για χάρη του κεφάλαιου, της κρατικής βίας και καταστολής, της διάλυσης της κοινωνίας.

    Αυτής της πολιτικής και αυτού του άθλιου καπιταλιστικού συστήματος που σύντομα οι αγώνες του λαού θα το στείλουν εκεί που του αξίζει: στη χωματερή της Ιστορίας.

                                                       
                                                              ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

                                                                                                                           3/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.