25 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και το χρέος!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!


Δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα χαράτσια στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως ζητήθηκε απο αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους, έπειτα μάλιστα από την προκλητική επέμβαση των ΜΑΤ στο Κέντρο Διακοπών Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό. Το θέμα θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής ο περιφερειακός σύμβουλος Ά. Χάγιος κατέθεσε στα πρακτικά την παρακάτω δήλωση:

Οι κοινωνικοί αγώνες που αναπτύχθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, εξώθησαν το μαύρο μέτωπο κεφάλαιου- ΕΕ-ΔΝΤ να σχηματίσουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τραπεζίτη και με αποστολή να εξαπολύσει ακόμα μεγαλύτερη αντεργατική λαίλαπα. Βγάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και βάζοντας στο γύψο για χρόνια μισθούς, εργατικά δικαιώματα και ανάγκες οδηγούν το λαό και την εργαζόμενη πλειοψηφία στη χρεοκοπία.

Η μόνη δυνατή απάντηση είναι ο παρατεταμένος εργατικός και παν-κοινωνικός αγώνας για την ανατροπή αυτής της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της πολιτικής της.

Ήδη η οργή και η αγανάκτηση του λαού και της εργαζόμενης πλειοψηφίας, της νεολαίας και των ανέργων ενάντια στα χαράτσια και γενικότερα στο
σφαγείο ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου, εκφράζεται με πολλούς τρόπους στις γειτονιές της Αττικής. Καρπός αυτής της κοινωνικής και λαϊκής αντίστασης είναι και η κατάληψη του Κέντρου Πληροφορικής της ΔΕΗ που πραγματοποιεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Του κέντρου που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος μέσα στο καταχείμωνο για όσους αρνούνται ή δεν έχουν να πληρώσουν τα ληστρικά χαράτσια για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν και το έχουν ήδη χρυσοπληρώσει. Ένα χρέος που θα διαγράψει η εργατική τάξη και ο αγωνιζόμενος λαός!

Η μάχη που δίνεται ενάντια στα αντιλαϊκά χαράτσια είναι κεντρικής σημασίας. Τη μάχη αυτή τη δίνουν καθημερινά εκατοντάδες συλλογικότητες σε όλη την Ελλάδα οργανώνοντας με πρακτικούς τρόπους την ανυπακοή και την άρνηση πληρωμής. Γι αυτό και χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι από όλη την Αττική στηρίζουν την κατάληψη στο Χολαργό, για να μην μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δολοφονικά της σχέδια αφήνοντας μέσα στο κρύο χιλιάδες φτωχούς, συνταξιούχους και άνεργους.

Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να μην πληρώσουν τα χαράτσια με συλλογικά οργανωμένη άρνηση πληρωμής. Με αυθεντικούς θεσμούς λαϊκής αυτοοργάνωσης που θα  οργανώσουν την αντίσταση και την ανυπακοή σε κάθε γειτονιά.

Όλοι μαζί, με καταλήψεις απεργίες και διαδηλώσεις, σε ένα κοινωνικό αγωνιστικό μέτωπο, με κοινή δράση της αριστεράς μέσα σ’ αυτό, να αποτρέψουμε στην πράξη τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν και να καταργήσουμε αυτόν το νόμο, μαζί με όλους τους αντεργατικούς νόμους.



Κανένα σπίτι εργαζόμενου, συνταξιούχου, άνεργου ή μετανάστη

χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

                                                              23/11/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.