14 Ιανουαρίου 2011

Επίσκεψη Α. Χάγιου στο μπλόκο της Κερατέας

Δείτε εδώ video με ολόκληρο το χαιρετισμό του Ά. Χάγιου στην Κερατέα.

Ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής, εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ», επισκέφτηκε την Πέμπτη 13 Γενάρη,  το μπλόκο των κατοίκων της Κερατέας, μαζί με 6 ακόμη εκλεγμένους συμβούλους της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε δήμους της Αττικής.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε  με τον Δήμαρχο και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων,  ο Α. Χάγιος εξέφρασε την πλήρη συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στον χαρακτηρισμένο ως  αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου Κερατέας. ‘’Πρόκειται για μια ακόμη έκφραση της κυβερνητικής πολιτικής υποταγής των πάντων στα συμφέροντα των μεγάλων εργολάβων και του καπιταλιστικού κέρδους’’,  τόνισε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους συγκεντρωμένους κατοίκους στο μπλόκο, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

"Πριν  από όλα εκφράζουμε τον σεβασμό μας στον μαχητικό αγώνα των κατοίκων της Κερατέας. Ο αγώνας αυτός δίνει αυτοπεποίθηση και κουράγιο, σε μια κρίσιμη στιγμή που οι εργαζόμενοι σε όλη την Αττική και την χώρα, είναι αντιμέτωποι με την πολιτική του αντιλαϊκού μνημονίου κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Είτε στην Κερατέα, είτε στον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των  δημόσιων  συγκοινωνιών, είτε στην ογκούμενη διαμαρτυρία ενάντια στην πληρωμή διοδίων,  μπορεί και πρέπει να σπάσει το ‘’ρόδι’’. Να ξετυλιχτεί το κουβάρι για την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης.
Υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις που μπορεί να αντιμετωπίσουν  το πρόβλημα των αστικών απορριμμάτων, με τρόπο οικονομικό, μη-επιβλαβή-περιβαλλοντικά και χωρίς περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής στις πόλεις. Με πολιτικές που θα προτάσσουν την πρόληψη-μείωση, την διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση. Που θα αντιμετωπίζουν με ορθολογικό και επιστημονικό τρόπο την διαχείριση του μικρού υπολείμματος που μπορεί να προκύπτει με μικρές μονάδες ανά περιοχή. Η ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και άλλες πολιτικές δυνάμεις έχουν καταθέσει τέτοιες προτάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό: Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής και διαχείρισης απορριμμάτων και την πραξικοπηματική και φωτογραφική παράδοση του όλου έργου σε εκπροσώπους του κατασκευαστικού κεφαλαίου, υιοθετώντας φωτογραφικά πανάκριβες λύσεις με θηριώδη εργοστάσια. Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω περιβαλλοντική υποβάθμιση, καθώς και η μετακύλιση του κόστους στους πολίτες ακόμη και με τριπλασιασμό των δημοτικών τελών για τα σκουπίδια. Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί με αγώνα διαρκείας των κατοίκων και των εργαζομένων."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.