6 Μαρτίου 2023

Τέμπη: Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε η φωνή Πρόταση ψηφίσματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το έγκλημα στα Τέμπη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6/3/2023:

 


Πρόταση ψηφίσματος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το έγκλημα στα Τέμπη στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 6/3/2023:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την οδύνη του για την απώλεια δεκάδων νέων ανθρώπων σε μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη την 1/3/2023. Πρόκειται για ένα έγκλημα το οποίο μπορούσε να έχε αποφευχθεί. Η απαξίωση του δημόσιου σιδηρόδρομου, το κλείσιμο δρομολογίων, η κατάτμηση και η ιδιωτικοποίηση, η απομάκρυνση μόνιμου προσωπικού και η μη πρόσληψη νέου, η απαξίωση του εξοπλισμού και των συστημάτων ασφαλείας παρά τον πακτωλό χρημάτων που ξοδεύτηκαν για την αναβάθμισή του, αποτελεί ένα διαχρονικό έγκλημα των κυβερνήσεων των τελευταίων 25 χρόνων.

Η πώληση του ΟΣΕ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και η λειτουργία του σιδηρόδρομου με βάση το ιδιωτικό κέρδος και όχι την ασφάλεια των εργαζόμενων και των επιβατών, οδήγησε το τρένο, που ήταν το πιο ασφαλές μέσο μεταφοράς, να οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων.

Οι προειδοποιήσεις των σωματείων και των συλλογικών φορέων, τα συνεχή παράπονα των επιβατών, τα επαναλαμβανόμενα ατυχήματα στην ίδια γραμμή εδώ και μήνες, αγνοήθηκαν επιδεικτικά, στο βωμό του κέρδους των εταιρειών και των διορισμένων από κάθε κυβέρνηση Διοικήσεων.

Επισημαίνουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αγοράστηκε μέσω ΤΑΙΠΕΔ για 45 εκ. ευρώ το 2017, ενώ κάθε χρόνο εισπράττει από το ελληνικό δημόσιο 50 εκ. ευρώ ως επιδότηση για την άγονη σιδηροδρομική γραμμή!

Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και η πορεία ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιου αγαθού να αναστραφεί άμεσα, πριν οδηγήσει σε άλλες καταστροφικές συνέπειες.

Την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός και η νεολαία ακόμη κλαίμε τους νεκρούς μας, και παρά το υποκριτικό εθνικό πένθος που η ίδια η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, οι Υπουργοί της απτόητοι κατέθεταν στην ελληνική Βουλή δύο νέα νομοσχέδια ιδιωτικοποιήσεων: το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας, με το οποίο ιδιωτικοποιεί τις ογκολογικές κλινικές παίδων και το νομοσχέδιο του Υπ. Ενέργειας που ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης απορριμμάτων!

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ζητά:

-Να λογοδοτήσουν οι Διοικήσεις όλων των εταιρειών που σχετίζονται με το ατύχημα ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ-Hellenic Train, ΕΡΓΟΣΕ και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι για τα λάθη, τις παραλείψεις και τις εγκληματικές επιλογές τους που κόστισαν ανθρώπινες ζωές.

-Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο (ΟΣΕ), με δημόσιες επενδύσεις στην ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των επιβατών, με πρωτόκολλα ασφαλείας, μόνιμο και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό. Να αποβληθεί η εταιρεία Hellenic Train και να επανέλθουν οι σιδηρόδρομοι στο δημόσιο.

Να σταματήσουν οι άμεσες ή έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων αγαθών:

-Να αποσύρει η κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την μετατροπή των ογκολογικών κλινικών παίδων σε ΝΠΙΔ.

-Να αποσύρει η κυβέρνηση το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα, όπου περιλαμβάνονται αντιπεριβαλλοντικές διατάξεις, και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση του νερού και της διαχείρισης απορριμμάτων.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.