24 Νοεμβρίου 2022

Τσιμέντο ακόμη και στο Δέλτα του Ασωπού;

Πιστή στη λογική της τσιμεντοποίησης και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος παραμένει η Περιφέρεια Αττικής: δύο ακόμη μελέτες για τσιμεντοποίηση (με τσιμέντο, σαρζανέτια, περιορισμός της φυσικής κοίτης κλπ) ενέκρινε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, για το Δέλτα του ποταμού Ασωπού και τα ρέματα της Κινέττας, στις 4/11/2022. Μελέτες για έργα που θα καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον και την αγροτική γη στην Αττική, προς όφελος της οικοπεδοποίησης, ενώ σε μερικές δεκαετίες από τώρα κάποιες άλλες διοικήσεις θα αναγκαστούν να ξηλώσουν τα καταστροφικά έργα και να επαναφέρουν τα ρέματα στη φυσική τους κατάσταση, όπως γίνεται σήμερα σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Δείτε την τοποθέτηση της Δ. Κουτσούμπα εκ μέρους της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για άλλες δύο μελέτες τσιμεντοποίησης φυσικής κοίτης, στο Δέλτα του ποταμού Ασωπού και στα ρέματα της Κινέττας, στην 21η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, 4/11/2022



Για τα θέματα: Θέμα 10.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Μελέτη Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ασωπού Ποταμού» της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. Θέμα 11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Έργα Διευθέτησης – Οριοθέτησης Ρεμάτων Πεδινής Ζώνης» του Δήμου Μεγαρέων, Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.