26 Οκτωβρίου 2020

Αίτημα για ΠΗΔ θέμα στην 20η συνεδρίαση 27/10/2020: Για την επανεξέταση της απόφασης του ΠΕΣΥ στης 23/9/20, σχετικά με τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής ON-LINE σεμιναρίων για ΔΕΠ-Υ από την ιδιωτική εταιρεία I-PAIDI || Η κατάφωρη διάψευση της Περιφερειακής Αρχής από το Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής επιβάλλει στο ΠΕΣΥ να ακυρώσει την απόφαση του

 


Προς: τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο
Κοινοποίηση: 1. περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη
2. τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου


Mε την επιστολή – διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑΑ που λάβαμε όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι (την επισυνάπτουμε) αλλά και το Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου της περιφέρειας 1/10/2020 σχετικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόπουλο και τη διάψευση του άρθρου της «Εφημερίδας των Συντακτών» δημιουργείται μείζον πολικό ζήτημα και επιβάλλεται το ΠΕΣΥ να επανεξετάσει και να ακυρώσει την απόφαση του για χρηματοδότηση συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας για τη διεξαγωγή σεμιναρίων για ΔΕΠ-Υ.
Συγκεκριμένα αποκαλύπτεται ότι :
Ο αντιπεριφερειάρχης και συνολικά η περιφερειακή αρχή ουδέποτε εξέτασε τη δυνατότητα πραγματοποίησης των σεμιναρίων από τους διαπιστευμένους φορείς της πολιτείας. Ουδέποτε απευθύνθηκε στους καθ΄ ύλην αρμόδιους από την πολιτεία για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων ΔΕΠ-Υ που οργανώνει η περιφέρεια Αττικής στους δημόσιους επιστημονικούς φορείς πριν από τη συζήτηση στο ΠΕΣΥ και τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Δημόπουλου έγινε στο 2ο ΚΕΣΥ Αθήνας την επομένη του δημοσιεύματος της «Εφημερίδας των Συντακτών» και πολύ μετά την απόφαση του ΠΕΣΥ και όχι πριν από αυτή.
Ο στόχος ήταν :
να ανακοινώσει παραπλανητικά ότι δήθεν υπήρξε διερεύνηση από τη μεριά της περιφερειακής αρχής στους δημόσιους υπεύθυνους φορείς – χωρίς να προσδιορίζει το χρόνο – δηλαδή μετά την απόφαση του ΠΕΣΥ
να παρουσιάσει αδυναμία πραγματοποίησης από αυτούς των εν λόγω σεμιναρίων για να καταλήξει :
«Οπότε η επιλογή του ιδιώτη είναι μονόδρομος.» για να δικαιολογήσει την επιλογή της περιφερειακής αρχής.
 
Όμως από το ίδιο το Δελτίο Τύπου και την επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη στο 2ο ΚΕΣΥ προκύπτει ότι :
Ένας – και μάλιστα ο πρώτος και μόνος στον οποίο απευθύνθηκε η περιφέρεια - δημόσιος φορέας που είναι αρμόδιος από την πολιτεία να διεξάγει τέτοιου χαρακτήρα σεμινάρια και το επιστημονικό του δυναμικό είναι πρόθυμο να το κάνει και διατίθεται να το κάνει δωρεάν. Θυμίζουμε ότι αυτό πρότεινε να διερευνηθεί η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική και άλλες δυνάμεις κατά τη συζήτηση του σχετικού θέματος στο ΠΕΣΥ και ζητήσαμε να μην προχωρήσει το ΠΕΣΥ στης 23/9/20 στην απόφαση ανάθεσης των σεμιναρίων στην ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα με απ΄ ευθείας ανάθεση !!!
Από το 2ο ΚΕΣΥ το μόνο που λείπει είναι ο τεχνικός εξοπλισμός όπως διαπιστώνει ο ίδιος ο αντιπεριφερειάρχης!!! αυτό κατά τη γνώμη μας δεν οδηγεί στο συμπέρασμα του ότι «ο ιδιωτικός τομέας είναι μονόδρομος» αλλά στο να διασφαλίσουμε τον τεχνικό εξοπλισμό στο δημόσιο φορέα προκειμένου να μπορεί να κάνει την δουλειά την οποία του ανέθεσε η πολιτεία να κάνει και τον ακυρώνει με την έλλειψη των στοιχειωδών μέσων!!!
Ποιος είναι αναγκαίος τεχνικός εξοπλισμός ; Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕΑΑ είναι ένας σύγχρονος υπολογιστής και η διάθεση πλατφόρμας. Να μας πει ο αντιπεριφερειάρχης αν υπάρχουν άλλες προϋποθέσεις που χρειάζονται για τη διεξαγωγή των σεμιναρίων την οποία διαθέτει η ιδιωτική εταιρεία i-paidi η οποία επιλέχτηκε. Αν έτσι έχουν τα πράγματα μπορεί η περιφέρεια να εξοπλίσει το 2ο ΚΕΣΥ Αθήνας με ένα σύγχρονο υπολογιστή (συμβάλλοντας και στον εξοπλισμό του ώστε να διευκολύνει την δουλειά του στη συνέχεια) και την παροχή πλατφόρμας – ενδεχομένως σε συνεργασία με την εταιρεία για τις συνεδριάσεις του ΠΕΣΥ – γεγονός που θα κατέβαζε το κόστος των σεμιναρίων για την περιφέρεια στο ελάχιστο ενώ θα ήταν και διασφαλισμένη η ποιότητα των σεμιναρίων.
Μπορεί η περιφέρεια να απευθυνθεί και σε όλα τα ΚΕΣΥ (πχ αναφέρεται από τον ΣΕΕΠΕΑΑ το Α΄ ΚΕΣΥ Αθήνας το οποίο διαθέτει τον εξοπλισμό) και να ανοίξει δρόμο ώστε με ελάχιστο κόστος έως δωρεάν να πραγματοποιηθούν πολλαπλάσια σεμινάρια σε όλη την επικράτεια της Αττικής. Αντίστοιχα να εξετάσει τη συνεργασία και με άλλους αρμόδιους επιστημονικούς φορείς που αναφέρει ο ΣΕΕΠΕΑΑ ενδεικτικά πχ την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ) ή τα Ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και κέντρα Ψυχικής Υγείας (Κ.Ψ.Υ.) όπως ήδη αναφέραμε και στη σχετική συζήτηση στο ΠΕΣΥ.


Αυξάνει τα ερωτήματα, η συγκεκριμένη μεθόδευση με την οποία επιχείρησε να συσκοτίσει και να καλύψει ο Αντιπεριφερειάρχης για να δικαιολογήσει με κάθε τρόπο την επιλογή της συγκεκριμένης εταιρείας καθώς:
Η εν λόγω εταιρεία μόλις 3 χρόνια από την ίδρυσή και λειτουργία της στο χώρο αυτό και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τον ισχυρισμό ότι «ο φορέας i-paidi αποτελεί μια αναγνωρισμένη επιστημονική ομάδα με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στην συγκεκριμένη διαταραχή»,
Η απ ευθείας ανάθεση του έργου αυτού – χωρίς καν την ανοιχτή διαδικασία για την ανεύρεση προτάσεων – προσφορών από όλους τους ενδιαφερόμενους στο χώρο,
Αν πραγματικά η στόχευση είναι η διεξαγωγή των σεμιναρίων και η παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών στον τομέα αυτό δεν δικαιολογείται με κανένα τρόπο ενδεχόμενη επιμονή της περιφερειακής αρχής για προνομιακή σχέση με συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία με απευθείας ανάθεση. Στον απόηχο των "σκοιλ ελικικου" ιδιωτικών σεμιναρίων η επανάληψη αντίστοιχων πρακτικών από την περιφέρεια δείχνει  αδικαιολόγητη εμμονή και παίρνει άρωμα σκανδάλου.
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί η σχετική απόφαση του ΠΕΣΥ και να οργανωθούν τα σεμινάρια σε νέα βάση με τους αρμόδιους από την πολιτεία φορείς διασφαλίζοντας
την ποιότητα των σεμιναρίων και των παρεχόμενων υπηρεσιών σε σύνδεση και συνέχεια με το έργο των δημόσιων φορέων
την ελαχιστοποίηση του κόστους για την περιφέρεια
την ενδεχόμενη ενίσχυση με μόνιμο τρόπο με αναγκαίο τεχνικό εξοπλισμό των δημόσιων υπηρεσιών ώστε να στηρίξουμε το έργο τους και την αποτελεσματικότητα τους.
Θεωρούμε ότι αυτό πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να μην προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του ΠΕΣΥ 23/9/20. Προτείνουμε αν η περιφερειακή αρχή προτίθεται να ακολουθήσει αυτή την κατεύθυνση να φέρει το θέμα με δική της πρωτοβουλία σε επόμενη συνεδρίαση με πλήρη εισήγηση. Αν κατά αδικαιολόγητο κατά τη γνώμη μας τρόπο, επιμένει στην υλοποίηση της απόφασης η οποία μετά τις αποκαλύψεις με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν παίρνει χαρακτηριστικά σκανδάλου, τότε ζητάμε να έρθει το θέμα προ ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση προκειμένου το ΠΕΣΥ να πάρει την ευθύνη για την ανατροπή της τουλάχιστον προβληματικής απόφασης της 23ης Σεπτεμβρίου.

Για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική / ΑΝΤΑΡΣΙΑ σε κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι
Έλλη Αλεξίου
Κώστας Τουλγαρίδης


επισυνάπτουμε :
  1. το σχετικό δελτίο τύπου της περιφέρειας στις 1/10/2020
  2. τη διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑΑ στις 19/10/2020 για την απόφαση του ΠΕΣΥ  



 



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

 
1/10/2020
 
 Δελτίο Τύπου
 
Στη διάψευση των ισχυρισμών της «Εφημερίδας των Συντακτών» σχετικά με την διενέργεια σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα των παιδιών με ΔΕΠ-Υ  προχωρά ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αττικής, Γιώργος Δημόπουλος καθώς οι διαδικασίες είναι διαφανείς και τα στοιχεία της διεξαγωγής των σεμιναρίων είναι στην διάθεση όλων των ενδιαφερομένων
Συγκεκριμένα τα 14 σεμινάρια που έχουν σχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια θα πραγματοποιηθούν στους 8 Δήμους του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, δηλαδή στους Δήμους Αθήνας, Γαλατσίου, Δάφνης – Υμηττού, Καισαριανής, Ηλιούπολης, Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Ζωγράφου και Βύρωνα. Το κάθε σεμινάριο θα είναι ημερήσιο και θα πραγματοποιηθεί μέσα από link που θα δοθεί σε όσους δηλώσουν συμμετοχή στην πλατφόρμα.
Σε κάθε ένα σεμινάριο θα αντιστοιχεί συγκεκριμένη ημέρα και ώρα διεξαγωγής. Το κόστος των σεμιναρίων που επιβαρύνει την Περιφέρεια Αττικής είναι 15.919 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Το σεμινάριο αφορά στον ορισμό της ΔΕΠ-Υ, τους εξωγενείς παράγοντες ενίσχυσης της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των μαθητών που παρουσιάζουν την συγκεκριμένη διαταραχή, την σωστή διαχείριση των παιδιών με ΔΕΠ-Υ, τον ουσιαστικό διαχωρισμό της  από την δυσλεξία, την ύπαρξη συννοσηρότητας με άλλες διαταραχές σε ένα παιδί και τέλος θα πραγματοποιηθεί και ένα διαδραστικό workshop με συζήτηση για την γενικότερη εικόνα του πληθυσμού που εμφανίζουν την συγκεκριμένη διαταραχή.
Δικαίωμα συμμετοχής σε αυτά τα σεμινάρια ανά Δήμο έχουν, νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές, γονείς παιδιών με ΔΕΠ-Υ, λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές, ιατρικές ειδικότητες που διαχειρίζονται ανάλογες διαταραχές όπως νευρολόγοι, παιδοψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι και άλλες συγγενείς ειδικότητες.
Όσον αφορά στην δυνατότητα των δημοσίων Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ), ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος σε πρόσφατη επίσκεψη του στο 2ο ΚΕΣΥ Α Αθήνας διαπίστωσε την αδυναμία διεξαγωγής μιας τέτοιας κλίμακας σεμιναρίων καθώς ναι μεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό όπως και η ανάλογη βούληση και προθυμία αλλά δεν υπάρχουν οι κατάλληλες τεχνικές υποδομές για κάτι τέτοιο. Οπότε η επιλογή του ιδιώτη είναι μονόδρομος.
Άλλωστε ο φορέας i-paidi αποτελεί μια αναγνωρισμένη επιστημονική ομάδα με εξειδίκευση και πολύχρονη εμπειρία στην συγκεκριμένη διαταραχή, υποστηρίζει τα παιδιά που γεννιούνται με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και είναι μοναδική στις υπηρεσίες που προσφέρει στο συγκεκριμένο τομέα , στη χώρα μας από το 2017 υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Τηλ.: 213-2063501, 504, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr
 
 
 

Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής
Πανεπιστημίου 59, Ομόνοια, 10564, 4ος όροφος, γρ.408- 409, Αθήνα
www.seepeaa.gr,Εmail:seepeaa@yahoo.gr
Ιδρυτικό μέλοςτηςΠΟΣΕΕΠΕΑ
Αθήνα, 19-10-2020


 
 
 


Αρ.Πρωτ. 757
                                                                                                         
Προς:
-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ,
κ. Γ. ΠΑΤΟΥΛΗ
 
-ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ
 ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ,
κ.  Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟ
 
ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ON-LINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΔΕΠ-Υ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ»
                                                                                                         
Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,
Αξιότιμε κύριε Αντιπεριφερειάρχη,
 
Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στην Αττική, ενημερώθηκε για την έγκριση από το Π.Σ. Αττικής της εισήγησής σας σχετικά με τη χρηματοδότηση «on line σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, από τον επιστημονικό Φορέα i-paidi στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών για τη χρονική περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2020 έως 15 Ιανουαρίου 2021».
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), μόνιμους και αναπληρωτές εργαζόμενους, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση και εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ και τυπικά σχολεία, ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής. Συγκεκριμένα ο σύλλογος αποτελείται από: ΠΕ21-Θεραπευτές Λόγου, ΠΕ23-Ψυχολόγους, ΠΕ25-Σχολικούς Νοσηλευτές, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτές, ΠΕ29-Εργασιοθεραπευτές-Εργοθεραπευτές, ΠΕ30-Κοινωνικούς Λειτουργούς,  ΠΕ31-Ειδικούς στη Νοηματική Κωφών, καθώς και ΠΕ31-Ειδικούς στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Κινητικότητα Τυφλών, όπως επίσης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να διαμαρτυρηθούμε για το περιεχόμενο της παραπάνω εισήγησης, με την αρμοδιότητα που μας παρέχει τόσο η επιστημονική ιδιότητά των μελών μας όσο και η εργασίαπολλών εξ ημών στα καθ΄ ύλην αρμόδια Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι τα ΚΕΣΥ είναι υπεύθυνα για την αξιολόγηση και υποστήριξη των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες, αλλά και για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση της σχολικής και της ευρύτερης κοινότητας.
Συγκεκριμένα, αφού μελετήσαμε επισταμένως την με Αρ. Πρωτ.: 662572/10-09-20 εισήγηση σας προς το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα: «Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη διοργάνωση on line σεμιναρίων ενημέρωσης και διάδρασης με αναπτυξιακά θέματα του παιδιού με ΔΕΠ-Υ, από τον επιστημονικό Φορέα i-paidi στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας του ΚεντρικούΤομέα Αθηνών για τη χρονική περίοδο από 1 Οκτωβρίου 2020 έως 15 Ιανουαρίου 2021», διαπιστώσαμε με λύπη μαςότι εισηγείστε προς το Π.Σ. «την έγκριση σκοπιμότητας και την κάλυψη δαπανών συνολικού ποσού 19.740€»για τη διοργάνωση των εν λόγω σεμιναρίων χωρίς να υπάρχουν βασικές πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, όπως συμβαίνει πάντα σε προτάσεις χρηματοδότησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, ήτοι:
1.Αναλυτική αναφορά του σκοπού των σεμιναρίων
2.Επιστημονική τεκμηρίωση της αναγκαιότητας
3. Επιμέρους στόχοι επιμόρφωσης
4.Σε ποιους συγκεκριμένααπευθύνεται (αναφέρει αορίστως: «σε πολίτες»)
5.Προγραμματισμό των σεμιναρίων: συνολικό αριθμό σεμιναρίων, τίτλοι εισηγήσεων, σύνολο ωρών
6. Κοστολόγηση του προγράμματος αναλυτικά
7. Υλικό που θα προκύψει από το πρόγραμμα (φυλλάδια, ηλεκτρονικό υλικό, κλπ)
 
Είναι δε άξιο απορίας γιατί τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν εκ των υστέρων στο Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής στις 1/10/2020 και μόνο αφού είχε προηγηθεί το σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» της 30.09.2020, σχετικά με την διενέργεια των εν λόγω σεμιναρίων.
Επιπλέον, μας προκαλεί έκπληξη η αναφορά σας «πρόσφατη επίσκεψη» στο 2ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας, καθώς έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε ότι επισκεφθήκατε το συγκεκριμένο ΚΕΣΥ την ίδια ημέρα, δηλ. την 1η Οκτωβρίου 2020, μια μέρα μετά το δημοσίευμα, αν και είναι στη γνώση της Περιφέρειας Αττικής ότι τα τελευταία δύο χρόνια το 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα και ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. Αναρωτιόμαστε αν ήταν τυχαία μια τέτοια επιλογή να επισκεφθείτε το 2ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας τη συγκεκριμένη μέρα και όχι νωρίτερα. Επίσης, αναρωτιόμαστε γιατί δεν επισκεφθήκατε το 1ο ΚΕΣΥ Α΄ Αθήνας που δεν αντιμετωπίζει αντίστοιχα προβλήματα λειτουργίας και είναι και αυτό αρμόδιο για περιοχές που θα διεξαχθούν τα σεμινάρια.
Θα θέλαμε, στο σημείο αυτό, να σας επιστήσουμε την προσοχή στο νόμο 4547/2018, στον οποίο περιγράφονταιοι αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ. Συγκεκριμένα , στο Άρθρο 7 «Αποστολή και αρμοδιότητες των Κ.Ε.Σ.Υ.», παρ. 2 ε, προβλέπεται:
"2. Οι αρμοδιότητες που ασκούν τα Κ.Ε.Σ.Υ. για την επίτευξη της αποστολής τους έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό και είναι οι εξής:
ε) σε επίπεδο ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, η προώθηση συνεργασιών ανάμεσα στις σχολικές μονάδες, στις οικογένειες, σε επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, στις υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινότητας σε θέματα διαφορετικότητας, ψυχοκοινωνικής υγείας, επαγγελματικού προσανατολισμού και σύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι μια τέτοια ενημέρωση της κοινότητας για θέματα ΔΕΠ-Υ εμπίπτει στις αρμοδιότητες των ΚΕΣΥ και θα μπορούσε να παρασχεθεί χωρίς οικονομική επιβάρυνση της Περιφέρειας Αττικής. Επιπλέον, δεν είναι κατανοητό γιατί στο Δελτίο Τύπου γίνεται αναφορά στην έλλειψη κατάλληλων τεχνικών υποδομών, καθώς, εξ όσων γνωρίζουμε, τα on-lineσεμινάρια δεν απαιτούν ιδιαίτερα ηλεκτρονικά μέσα πέραν της ύπαρξης ενός υπολογιστή και μιας πλατφόρμας σύνδεσης.
Τέλος, μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι, εφόσον η Αυτοδιοικητική Περιφέρεια επέλεξε να απευθυνθεί σε επιστημονικό φορέα άλλον από τα ΚΕΣΥ, δεν ζήτησε την αρωγή των πλέον διακεκριμένων φορέων στο χώρο της ΔΕΠ-Υ στη χώρα, όπως είναι : το «Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής &Υπερκινητικότητας-ADHD HELLAS» και η «Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΕΕΜ ΔΕΠΥ)».
 
Αξιότιμοι κύριοι,
Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω στοιχεία, ζητά από την Περιφέρεια Αττικής να αναθέσει το σύνολο των επιμορφωτικών σεμιναρίων που αφορούν αναπτυξιακά και ψυχο-κοινωνικά θέματα παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στις αρμόδιες επιστημονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, παρέχοντας τους την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για την υλοποίησή τους.
 
Αναμένουμε τις ενέργειές σας.
 
Με εκτίμηση,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.