24 Ιανουαρίου 2020

Ο Πατούλης χέρι – χέρι με τη Δούρου, τον πρόθυμο Τζήμερο και τη φασιστική Ελληνική (Χρυσή) Αυγή με λαθροχειρία και ψέματα ψήφισαν απόφαση για τους δρόμους που διευκολύνουν τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό

Στα σκουπίδια οι δεσμεύσεις Πατούλη για διάλογο και συναίνεση με τους φορείς της περιοχής 


 Με τους ψήφους της παράταξης ΠΑΤΟΥΛΗ, της ΔΟΥΡΟΥ, του πρόθυμου Τζήμερου και των φασιστών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (ΧΡΥΣΗΣ) ΑΥΓΗΣ πέρασε στη 2η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ) στις 22/1/20 μέσα από μια επεισοδιακή, τραγελαφική συζήτηση, με «μυστικά και ψέματα» η απόφαση για το χαρακτηρισμό των δρόμων της Βόρειας και της Νότιας παράκαμψης του οικισμού Γραμματικού που οδηγούν στο ΧΥΤΑ Γραμματικού ως δρόμων του επαρχιακού δικτύου και ανέλαβε τη συντήρησή τους η περιφέρεια Αττικής.

Η επιμονή (και η σημασία της απόφασης αυτής) στο χαρακτηρισμό των δρόμων ως επαρχιακών είναι αναγκαία για να μπορεί η περιφέρεια να έχει την αρμοδιότητα για αυτούς. Σε διαφορετική περίπτωση ΔΕΝ μπορεί – σύμφωνα με το νόμο - να χρηματοδοτήσει τη συντήρηση τους!!! 

Η διοίκηση της περιφέρειας και όσοι υπερψήφισαν την απόφαση αγνόησαν παντελώς το έγγραφο του Δήμου Μαραθώνα (επισυνάπτεται στο τέλος) και το αίτημά του να αποσυρθεί το θέμα από το ΠΕΣΥ.
Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απαιτήσαμε στην αρχή της συζήτησης να διαβαστεί το έγγραφο του Δήμου καθώς αυτό είχε αποκρυφτεί από το σώμα. Δεν είχε αποσταλεί στους περιφερειακούς συμβούλους από τον πρόεδρο του ΠΕΣΥ ούτε το παρουσίασε η εισηγήτρια στο σώμα. Στο έγγραφο υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση που αποδομεί τον χαρακτηρισμό των δρόμων ως δρόμων που ανήκουν στο επαρχιακό δίκτυο καθώς δεν πληρούν καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος γι αυτό το χαρακτηρισμό! Επίσης αποκαλύπτεται ότι παρουσιάζεται ψευδώς ο δρόμος της Νότιας παράκαμψης ως κατασκευασμένος !!! Δηλαδή καλείται το ΠΕΣΥ να αποφασίσει τη συντήρηση ενός δρόμου ο οποίος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ!!!


Καταγγείλαμε στο ΠΕΣΥ ότι οι δρόμοι αυτοί δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εξυπηρέτηση των κατοίκων και εξυπηρετούν αποκλειστικά τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Πέρα από τα ουσιαστικά ζητήματα της πολιτικής επιλογής της διοίκησης Πατούλη για τη δημιουργία τετελεσμένων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ υπάρχουν και ζητήματα που καθιστούν την απόφαση παράνομη.

Αποκαλυπτικότερη όμως όλων ήταν η ίδια η εισηγήτρια η οποία στις επίμονες ερωτήσεις και επισημάνσεις μας και άλλων συμβούλων είπε από το βήμα (παραθέτουμε και το σχετικό βίντεο) :


  • «Τα χαρακτηριστικά αυτού του δρόμου πράγματι δεν είναι τα χαρακτηριστικά ενός δρόμου που ανήκει στην ευθύνη της περιφέρειας Αττικής»!!! «Ο δρόμος αυτός κατασκευάστηκε και οδηγεί σε ένα έργο της περιφέρειας Αττικής και οδηγεί μόνο στον ΟΕΔΑ» (εννοεί τον ΧΥΤΑ Γραμματικού) ΔΕΝ εξυπηρετεί τους δημότες…». «Θέλουμε το χαρακτηρισμό του (ως δρόμου που ανήκει στο επαρχιακό δίκτυο) για να ρθει η συντήρηση του στην περιφέρεια»… «Για τη βέλτιστη λειτουργία του (έργου του ΧΥΤΑ στο Γραμματικό) θέλουμε να έχουμε και τη συντήρησή του»!!! 


Δεν υπάρχει καλύτερη ομολογία τόσο για τις πραγματικές στοχεύσεις της απόφασης που στρέφεται σε βάρος των κατοίκων της περιοχής όσο και ευρύτερα της Αττικής όσο και για το παράνομο της απόφασης.

Αγνόησαν το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία που έθεσε η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή καθώς και η παράταξη του Σγουρού, η Λαϊκή Συσπείρωση, η Οικολογική Συμμαχία και η Ανυπότακτη Αττική. Επέμειναν σε μια λήψη απόφασης που ευτελίζει τη λειτουργία του ΠΕΣΥ, με τα άδεια έδρανα (Έλλειπε ο ίδιος ο Πατούλης ο οποίος αποχώρησε μετά την κοπή της πίττας! και μαζί του η πλειοψηφία των συμβούλων της παράταξης του) και την εν κρυπτώ συζήτηση μακριά από τους τοπικούς φορείς της περιοχής και τους κατοίκους οι οποίοι όχι μόνο δεν κλήθηκαν από πριν στη συζήτηση αλλά αγνοήθηκε και η τοποθέτηση του Δήμου ο οποίος τυχαία και τελευταία στιγμή το έμαθε…!

Εντυπωσιακή όμως είναι και η συμμαχία των δυνάμεων που υπερψήφισαν την απόφαση και διαμόρφωσαν την πλειοψηφία στην εισήγηση της παράταξης Πατούλη παρέχοντας την άπλετη στήριξή τους και κάλυψη της αυθαιρεσίας. Χωρίς την ψήφο αυτών των παρατάξεων δε θα σχηματίζονταν πλειοψηφία για την απόφαση.

  • Η Παράταξη Δούρου παρέμεινε σχεδόν σύσσωμη μέχρι το τέλος και χωρίς να πάρει το λόγο ούτε μία φορά δήλωσε στο τέλος ότι υπερψηφίζει. Άλλωστε η κατασκευή των δρόμων αυτών προς το ΧΥΤΑ, με χρήματα της περιφέρειας όταν το έργο απεντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και διακόπηκε η χρηματοδότηση του είναι δικό της έργο και έμεινε να το υπερασπίσει μέχρι τέλους. 
  • Ο πρόθυμος κος Τζήμερος όχι μόνο υπερψήφισε την απόφαση αλλά στα όρια του γελοίου προσπάθησε να «αθωώσει» τη διοίκηση και να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης με την διευκρίνιση ότι η απόφαση είναι γνωμοδότηση προς το Υπουργείο!!! Αυτή ήταν και η μόνη παρέμβαση του λαλίστατου σε κάθε συνεδρίαση «κήρυκα της νομιμότητας»!!! ο οποίος «δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα» για τις παρανομίες και τα ψέματα του θέματος!!! Ανταποδίδει με συνέπεια τις αβρότητες της διοίκησης του Πατούλη και της ανοχής του προέδρου του ΠΕΣΥ στους τραμπουκισμούς του και αποδεικνύεται το κρυφό στήριγμα και η ουρά του Πατούλη στα δύσκολα όπως άλλωστε έκανε και με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού. “Business as always”… 
  • Η φασιστική ΧΑ δε βρήκε ούτε λέξη να πει ούτε δήλωσε έστω λευκό ή αποχή παρέχοντας απλόχερα την συναίνεσή της στην κατάπτυστη απόφαση. Θα έρθει αργότερα με θράσος να μιλήσει ενάντια στο έργο που με τη στάση της στήριξε και να πουλήσει δήθεν στήριξη στους κατοίκους; 

 Στα σκουπίδια και οι δεσμεύσεις Πατούλη στους κατοίκους και τοπικούς φορείς 


Το μέγα ζήτημα που προκύπτει με την κατάπτυστη απόφαση είναι ο εξευτελισμός του ίδιου του περιφερειάρχη ο οποίος για να κατευνάσει τις αντιδράσεις των κατοίκων, των φορέων και του Δήμου Μαραθώνα αμέσως μετά την προηγούμενη πραξικοπηματική απόφαση του ΠΕΣΥ στις 16/10 για την άμεση λειτουργία του ΧΥΤΑ Γραμματικού διαβεβαίωνε ότι ΔΕΝ πρόκειται να προχωρήσει η εφαρμογή της απόφασης για λειτουργία του ΧΥΤΑ και δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί και τετελεσμένα αν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία διαλόγου με τους φορείς της περιοχής. Χαρακτηριστικά έγραφε στα Δελτία τύπου της περιφέρειας ότι : «… το έργο θα προχωρήσει, σε συνεννόηση πάντα με τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία». Στο ΠΕΣΥ δήλωνε ότι θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με το Δήμο και τους κατοίκους και θα φέρει το θέμα ξανά στο ΠΕΣΥ ώστε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. 

Με την τελευταία απόφαση του ΠΕΣΥ αποδεικνύει στην πράξη ότι η μόνη στόχευση του Πατούλη είναι να κοροϊδέψει τους κατοίκους και να κατευνάσει τις αντιδράσεις ώστε να δημιουργήσει τετελεσμένα. Αυτό κάνει με την παράνομη απόφαση να ολοκληρώσει το οδικό δίκτυο για το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό ώστε να μπορεί de facto να ξεκινήσει την λειτουργία του ΧΥΤΑ με τη «δοκιμαστική» εναπόθεση απορριμμάτων μέχρι της 30 Μάρτη, όπως έχει αποφασίσει. 

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες… 

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τα κόλπα μέσα στο ΠΕΣΥ και τις στημένες πλειοψηφίες θα ξεμπερδέψουν και με την οργή των κατοίκων οι οποίοι δεν πρόκειται να παραδώσουν τον τόπο τους στην καταστροφή. Καταστροφή που θα μεταδοθεί στη θάλασσα και σ όλη την Αττική. 

 Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική – Ανταρσία σε κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ καλεί τους κατοίκους σε εγρήγορση και ξεσηκωμό για να μην επιτρέψουν τετελεσμένα σε βάρος της ζωής τους. Θα σταθεί στο πλάι τους στηρίζοντας με όλες της τις δυνάμεις τον δίκαιο αγώνα τους. 

24/1/2020 

Ακολουθούν: 

 1. Τα βίντεο με τις τοποθετήσεις παρεμβάσεις της ΑΑΑ στο ΠΕΣΥ και τις αποκαλυπτικές τοποθετήσεις της εισηγήτριας στο θέμα: 






2. Το έγγραφο του Δήμου Μαραθώνα:


   

3. Τα ΔΤ της περιφέρειας: 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.