27 Ιουνίου 2018

H λάσπη δεν στεγνώνει στη Μάνδρα Αττικής



Άλλο ένα «ακραίο» καιρικό φαινόμενο, μια απλή καλοκαιρινή μπόρα δηλαδή, στάθηκε αρκετό για να σαρωθούν και πάλι δρόμοι, σπίτια, μαγαζιά στην Μάνδρα Αττικής και να παραμείνει κλειστή για ώρες η, έτσι κι αλλιώς, κατεστραμμένη παλιά Εθνική Οδός. Η κυβέρνηση,  που οργάνωσε φιέστες και περιφερειακά συνέδρια, υποσχόμενη άμεση και δραστική λύση των προβλημάτων στο Θριάσιο, δεν μας εξήγησε πώς παραμένει εντελώς απροστάτευτη μια περιοχή που έχει κηρυχθεί σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» από τον περασμένο Νοέμβριο, που έχασαν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, ούτε γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο.
Είναι παραδειγματικό το θράσος της  διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής  να θολώνει τα νερά και να καταφεύγει στην ευτέλεια της «αυτοθυματοποίησης», αντί να εξηγήσει γιατί η περιοχή παραμένει χωρίς τη στοιχειώδη αντιπλημμυρική θωράκιση. Όπως και τον περασμένο Νοέμβριο, διαχέοντας τις ευθύνες στους διοικητικούς μηχανισμούς και στους γραφειοκρατικούς παράγοντες, προσπάθησε να αποποιηθεί τον όποιο θεσμικό και πολιτικό ρόλο της, έτσι και τώρα επιλέγει να δηλώσει  πως, παρότι έχουν πληγεί πολλές άλλες Περιφέρειες της χώρας, στοχοποιείται μόνο η Περιφέρεια Αττικής!
Αναρωτιόμαστε ποιον αφορά και ποιον πείθει αυτό το επιχείρημα. Σίγουρα όμως γνωρίζουμε πόσο εξοργίζει τους κατοίκους της Μάνδρας η πολιτική φτήνια που παίζεται για άλλη μία φορά σε βάρος της ζωής και της καθημερινής επιβίωσής τους. Ακόμα πιο σίγουρα γνωρίζουμε πως το ταξικά ανάλγητο μνημονιακό κράτος  ενεργοποιείται –με μεγάλη αποτελεσματικότητα μάλιστα– μόνο όταν το χρειάζεται ο πλούσιος και ο ισχυρός, αλλά απουσιάζει όταν πεθαίνει και καταστρέφεται ο φτωχός.
Εδώ και τώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός της Μάνδρας να αγωνιστούμε όλοι μαζί, για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή. Φτάνουν πλέον οι  υποσχέσεις,  τα ψίχουλα βοήθειας και τα γραφειοκρατικά προσχήματα.  
Για να ανατρέψουμε συνολικά την αστική πολιτική και τη μνημονιακή καταστροφή αυτών και των προηγουμένων και όλων όσων συνεχίζουν να αφήνουν τις ζωές μας να πνίγονται στη λάσπη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.