23 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικά με την έγκριση στο ΠΣ της 21/9, ΜΠΕ για οστρακο-καλλιέργειες στη Σαλαμίνα


Με την μαζική παρέμβαση των κάτοικων και φορέων της Σαλαμίνας απορρίφτηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για την έγκριση λειτουργείας όστρακο-καλλιέργειας  στην περιοχή ψιλή άμμος. Ήταν κάτι αναμενόμενο έπειτα και από το πρόσφατο περιβαλλοντολογικό έγκλημα με την ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του Αγία Ζώνη ΙΙ.

Μοναδική παραφωνία η τοποθέτηση του Τζήμερου  ένα άθλιο φασιστικό παραλήρημά υπερ των συμφερόντων των επιχειρηματιών και ενάντια στους κάτοικους που αποδοκιμάστηκε μαζικά. Την γλύτωσε φτηνά με φραστικά γιουχαΐσματα γιατί η προκλητικότητα του ξεπέρασε κάθε όριο.

Το πρόβλημα βέβαια για τους κατοίκους παραμένει ανοιχτό γιατί ως γνωστό ο ρόλος της περιφέρειας είναι γνωμοδοτικός και δεν σημένει ότι το έργο  δεν θα προχωρήσει.

Μέσα στην βιομηχανία εγκρίσεων ΜΠΕ όπως έχουμε καταγγείλει, δίνοντας γη και ύδωρ για τη επέλαση του κεφαλαίου σε όλη τη περιφέρεια Αττικής, κάπως έπρεπε να φανεί από την περιφερειακή αρχή, μέσα στην γενική κατακραυγή που υπάρχει και μάλιστα την συγκεκριμένη στιγμή  με τα τεράστια περιβαλλοντολογικά προβλήματα πως κρατά τα προσχήματα και είναι με τον κόσμο.
    

Εξάλλου ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει και υδατοκαλλιέργειες στην περιοχή που μπορεί και με άλλους τρόπους να επεκτείνει την λειτουργεία τους και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί σε όλο τα θαλάσσιο περιβάλλον, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.