17 Ιουνίου 2016

Στις πόσες ψήφους ξεπουλιέται το Ελληνικό;


Σε μια παρωδία διαδικασίας, με διαδικαστικά τερτίπια και αυτογκόλ, η Δύναμη Ζωής εξέδωσε ένα «ψήφισμα» για την πώληση του Ελληνικού ως ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το οποίο –όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου- θα αποτελέσει "το πλαίσιο με το οποίο θα πορευτεί το επόμενο χρονικό διάστημα". Είναι απορίας άξιον πώς ακριβώς θα αποτελέσει «πλαίσιο» ένα κείμενο το οποίο ψηφίστηκε με λιγότερες από 15 (!) θετικές ψήφους, μπροστά σε άδεια έδρανα, σε σύνολο 101 μελών του περιφερειακού Συμβουλίου!


Η χτεσινή διαδικασία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπως εξελίχθηκε, δεν είχε απολύτως κανέναν νόημα, γιατί:
-Το θέμα είχε εισαχθεί από τη Δύναμη Ζωής ως «Ενημέρωση για το Μνημόνιο Συναντίληψης (MOU) μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) της HELLENIC Global I.S.A. και της Lamda Development S.A για το Ελληνικό». Μόνο που ούτε το κείμενο του Μνημονίου δεν υπήρχε, ούτε κάποιος ενημέρωσε για αυτό, αφού και ο ίδιος ο εισηγητής της Δύναμης Ζωής είπε ότι δεν γνωρίζει το Μνημόνιο!
-Στην αρχή της συνεδρίασης η Δύναμη Ζωής άλλαξε το θέμα σε «έκδοση ψηφίσματος» για το Ελληνικό. Όμως δεν εμφάνισε ποτέ πρόταση για το ψήφισμα, ώστε να γίνει συζήτηση. Οι σύμβουλοι είδαν το ψήφισμα όταν αυτό πια στάλθηκε ως «απόφαση».
-Στην «απόφαση» αυτή, ενώ η Περιφέρεια Αττικής φέρεται να διαφωνεί με την εκποίηση, στο δεύτερο μέρος της απλώς θέτει κάποιους «όρους» (χώρο για ανακύκλωση κ.λπ),  προκειμένου να δεχτεί την ήδη διαμορφωμένη συμφωνία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, αμφισβητώντας δευτερεύοντα σημεία και όχι την ίδια την «επένδυση»! Ό,τι ακριβώς κάνουν δηλαδή και οι Δήμοι της περιοχής –που υποστηρίζουν την επένδυση του Λάτση!
Μήπως δεν είναι η ίδια η Δύναμη Ζωής που ψήφισε πρώτη (Μάρτιος 2015) την ιδιωτικοποίηση των Αστεριών Γλυφάδας, την ιδιωτικοποίηση του Ιππόδρομου στο Μαρκόπουλο (2016), ενώ έχει «εξαφανίσει» από τα θέματα του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης και του Golden Hall προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις με την «σιωπηλή» αποδοχή της Περιφέρειας Αττικής;
Κατόπιν των παραπάνω, αναμενόμενο ήταν το γεγονός ότι η συζήτηση για το Ελληνικό προγραμματίστηκε σε μέρα που η Ρ. Δούρου θα έλειπε (σε προγραμματισμένο ταξίδι). Όμως, αυτό ήταν το λιγότερο.
Το πραγματικό πρόβλημα ήταν η προσπάθεια να περάσει το «ήξεις-αφίξεις» πλαίσιο, ακόμη και μπροστά σε άδεια έδρανα, ακόμη και με μόλις 15 συμβούλους παρόντες! Ήταν χαρακτηριστικό ότι δεν είχαν καν κληθεί οι Δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των δημοτικών συμβουλίων της περιοχής –ενώ σε άλλες περιπτώσεις τους καλούν ακόμη κι όταν συζητιέται μια… απλή αλλαγή περίφραξης.

Στο ίδιο πλαίσιο του «σόου», βέβαια, κινήθηκαν και οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Δημιουργίας Ξανά, που αποχώρησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο γιατί δεν παρίστατο η… ίδια η Ρένα Δούρου. Οι παρατάξεις αυτές συμφωνούν με την εκποίηση του Ελληνικού και το μόνο που ήθελαν ήταν ένα σόου όπου θα κατήγγειλαν την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ και της Δύναμης Ζωής. Άλλωστε, αυτές οι παρατάξεις έχουν ήδη συναινέσει στο ξεπούλημα από το 2014!
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή κατήγγειλε τη διαδικασία και, όταν δεν έγινε δεκτό το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο με μόνο θέμα το Ελληνικό, αποχώρησε από την παρωδία συζήτησης του περιφερειακού Συμβουλίου.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής και όλης της Αττικής να αντισταθούν σε αυτές τις επιλογές. Η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους μας, ανήκει πάνω από όλα στον εργαζόμενο λαό, και αυτός πρέπει να τη διεκδικήσει. Ζητώντας:
ΚΑΜΙΑ «ΕΠΕΝΔΥΣΗ»-ΜΟΝΟ ΠΑΡΚΟ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Έξω ο Λάτσης και τα τσιράκια του.
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ «ΔΟΣΗ»-Έξω η ΕΕ, το ΔΝΤ και τα κυβερνητικά τσιράκια τους.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΙΩΣ, έξω από χρέος, ΕΕ, μνημόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.