31 Μαρτίου 2014

Πρόταση Συζήτησης στο ΠΣ

για το Νοσοκομείο Αγίας Βαρβάρας

                    
                     ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αθήνα 27/3/2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ    ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η κινητοποίηση των κατοίκων της Αγίας Βαρβάρας, του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής, απέτρεψε χτες το πρωί τις μπουλντόζες να μετατρέψουν τον χώρο του νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» (Λοιμωδών) σε κέντρο κράτησης μεταναστών.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ακολουθώντας πιστά τις επιταγές της ΕΕ και του ΔΝΤ, κλείνει μονάδες υγείας και κέντρα φροντίδας που λειτουργούν σε αυτό τον χώρο και τους μετατρέπει σε φυλακές  μεταναστών, τα οποία ονομάζει «κέντρα υποδοχής», υλοποιώντας έτσι την ακροδεξιά ρατσιστική ατζέντα της Χρυσής Αυγής.

Το διπλό έγκλημα δεν πρέπει να περάσει! Το Νοσοκομείο να σωθεί και να λειτουργήσει για τους εργαζόμενους, Έλληνες και μετανάστες.

Η παράταξή μας προτείνει να γίνει συζήτηση εκτός Ημερήσιας Διάταξης για το θέμα, το οποίο είναι κατεπείγον και σημαντικό για όλη την Δυτική Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουμε:
-να ενημερώσει η Διοίκηση της Περιφέρειας το Σώμα εάν είχε η έχει ενημέρωση από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου για το θέμα
-να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο οτι συμπαραστέκεται στον αγώνα του λαού της περιοχής για τη σωτηρία και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγίας Βαρβάρας
-στην κατεύθυνση αυτή το Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίζει να εντάξει στο χρηματοδοτικό πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος και του Προγράμματος της Περιφέρειας συγκεκριμένα έργα και προμήθειες εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου.

Οι προτάσεις αυτές εννοείται οτι θα διαμορφωθούν σε συνεργασία των αρμόδιων οργάνων και  υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Νοσοκομείου.
Αγγελος Χάγιος Περιφερειακός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.