22 Ιανουαρίου 2013

Για την αναστολή λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Οδηγούν στο κλείσιμο τώρα και τα Δημόσια ΚΤΕΟ. Αφού πρώτα δημιούργησαν τα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ, αφού οδήγησαν με την πολιτική τους στην απαξίωση ενός κομματιού της Δημόσιας Περιουσίας, των Δ. ΚΤΕΟ και του πρόσφατα καλοπληρωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού τους, τα πέντε Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής και τα υπερδεκαπλάσια σε όλη την Ελλάδα, οδηγούνται σε αναστολή της λειτουργίας τους –και πρακτικά στο κλείσιμο- αφού πλέον δεν μπορούν να κάνουν τεχνικούς ελέγχους οχημάτων και να εκδίδουν Δελτία Τεχνικού Ελέγχου.
 

Το κλείσιμο των Δημόσιων ΚΤΕΟ είναι αποτέλεσμα και της μεταφοράς, μέσω του «Καλλικράτη», της αρμοδιότητας των ΚΤΕΟ στις Περιφέρειες. Οι ευθύνες βαραίνουν την κυβέρνηση και τις Περιφέρειες.
 

Η μακρόχρονη και μεθοδευμένη μέσα από αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις, τροπολογίες και εγκυκλίους (για διαπίστευση, πιστοποίηση, μηχανογράφηση κλπ) πορεία, έχει σαν αποτέλεσμα:
 


-Την μεγαλύτερη επέκταση των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, όπου ήδη αναπαράγονται –και θα αναπαράγονται όλο και πιο διευρυμένα- γνωστά αρνητικά φαινόμενα.
 

-Την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας την ώρα που η ανεργία έχει προ πολλού χτυπήσει κόκκινο.
 

-Την τεράστια απώλεια εσόδων και τη μεταφορά τους απευθείας σε ιδιώτες, μικρούς και μεγάλους, την ίδια ώρα που πετσοκόβονται οι κοινωνικές δαπάνες και αυξάνονται οι φόροι για τους εργαζόμενους και το λαό.
 

-Τη μεγάλη απώλεια για το Δημόσιο του κτιριακού και τεχνικού εξοπλισμού των Δημόσιων ΚΤΕΟ
 

-Την εκχώρηση του κοινωνικού αγαθού της ασφάλειας στην οδική κυκλοφορία στην κερδοφορία του κεφάλαιου.
 

-Παράλληλα, οι εργασιακές συνθήκες καθημερινά χειροτερεύουν για τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά ΚΤΕΟ με εντατικοποίηση, μειώσεις μισθών, υπερωρίες - απλήρωτες κατά προτίμηση, ενώ υποχρεώνονται να δουλεύουν απροστάτευτοι από πιέσεις και εκβιασμούς.
 

Είναι η ίδια άθλια πολιτική του κεφάλαιου, των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ στους διάφορους συνδυασμούς τους, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιβάλλει την εκχώρηση του δημόσιου πλούτου, της εργατικής δύναμης και της δημόσιας περιουσίας βορά στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Η πολιτική των συγχωνεύσεων, της κατάργησης φορέων, των απολύσεων και της γιγάντωσης της ανεργίας.
 

Έχοντας πετσοκόψει κάθε εργασιακό δικαίωμα, έχοντας ρημάξει μισθούς και συντάξεις και αφού πρώτα δημιούργησαν στρατιές απλήρωτων εργαζόμενων καθώς και μια γκρίζα ζώνη ημιάνεργων -ημιεργαζομένων, για να αντιμετωπίσουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματός τους, οδηγούν την εργατική τάξη στον κοινωνικό Αρμαγεδώνα.
 

Όμως ο κόσμος της εργασίας δε θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία που της στερούν το μέλλον, οι άνεργοι και οι απλήρωτοι, οι ‘έφεδροι’ και οι απολυμένοι, θα γίνουν πλατύ ποτάμι ανατροπής που σύντομα θα στείλει τρόικες, μνημόνια και κεφάλαιο εκεί που τους αξίζει, στη χωματερή της Ιστορίας.
 

22/1/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.