22 Δεκεμβρίου 2010

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Έγινε σήμερα η ορκωμοσία για το νέο περιφερειακό συμβούλιο.
Η  Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, εκφράζοντας το αντικαπιταλιστικό ρεύμα που αναδύεται στην κοινωνία, έδωσε από την πρώτη στιγμή το στίγμα της, στηρίζοντας τους εργατικούς και νεολαιίστικους αγώνες στους ΟΤΑ, στις συγκοινωνίες, στα ΜΜΕ κα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΕΕ- ΔΝΤ, τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Κερατέας για την αποτροπή της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή τους καθώς και όλους τους λαϊκούς αγώνες που αναπτύσσονται στο χώρο της Αττικής. Αυτά τα ζητήματα θα είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα αναδείξουμε και στο περιφερειακό συμβούλιο.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή προβάλει τη θέση και αγωνίζεται για πλήρη διαχωρισμό του κράτους καθώς και των περιφερειακών και δημοτικών του θεσμών από την εκκλησία, με σεβασμό στην ελευθερία θρησκευτικής επιλογής και συνείδησης. Είμαστε αντίθετοι, επομένως, σε θρησκευτικές τελετές και ορκωμοσίες στις πολιτικές διαδικασίες.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Άγγελος Χάγιος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο και έκανε την παρακάτω δήλωση, η οποία διαβάστηκε στη διαδικασία της ορκωμοσίας και κατατέθηκε στα πρακτικά της:
«Ως εκπρόσωπος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική ορκίστηκα στην τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών, για την ανατροπή του μνημονίου και γενικότερα της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, για μια νέα κοινωνία απαλλαγμένη από την καπιταλιστική βαρβαρότητα και εκμετάλλευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.