8 Ιουνίου 2021

Αίτημα για ΠΗΔ θέμα στη συνεδρίαση 9/6/2021 για την παρεμπόδιση της λειτουργίας του σωματείου των εργαζόμενων στην περιφέρεια και την απόφαση του περιφερειάρχη για ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια

 

7/6/2021

 

Προς

τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου

κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο

 

Κοινοποίηση:

περιφερειάρχη Αττικής

κ. Γεώργιο Πατούλη

τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου

 

Αίτημα για ΠΗΔ θέμα στη συνεδρίαση 9/6/2021 για την παρεμπόδιση της λειτουργίας του σωματείου των εργαζόμενων στην περιφέρεια και την απόφαση του περιφερειάρχη για ηλεκτρονικές εκλογές για  την εκλογή εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια 

Κύριε πρόεδρε,

Με βάση το γεγονός ότι :

l  αγνοήθηκε το αίτημα του σωματείου των εργαζόμενων στην περιφέρεια να ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη η απόφαση του περιφερειάρχη να προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές για την εκλογή εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

l  ο περιφερειάρχης αρνήθηκε την παραχώρηση του ανοιχτού χώρου στο Πεδίο του Άρεως να πραγματοποιήσουν τη ΓΣ του σωματείου

Ακριβώς αυτές τις μέρες η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που καταργεί εργασιακά δικαιώματα ολόκληρου αιώνα και επιχειρεί να βάλει στο γύψο τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση.

Ζητάμε να ενταχθεί προ ημερίσιας διάταξης το θέμα προκειμένου να το συζητήσει το περιφερειακό συμβούλιο και να βοηθήσει να ικανοποιηθούν τα στοιχειώδη δημοκρατικά αιτήματα των εργαζόμενων.

Στην κατεύθνση της ενημέρωσης για την ολοκληρωμένη τοποθέτηση μας για το θέμα αυτό παραθέτουμε την από 4/6/2021 σχετική ανακοίνωση της παράταξής μας.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει να δώσετε τη δυνατότητα συμμετοχής στη συζήτηση αυτή και στο σωματείο των εργαζόμενων στην περιφέρεια.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της

Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική/Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Έλλη Αλεξίου

Κώστας Τουλγαρίδης


Πατούλης : λαγός του Χατζηδάκη και μιμητής της Κεραμέως

Τα σωματεία ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΨΟ

Σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στις συλλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων στην περιφέρεια Αττικής και στο σωματείο τους επιδίδεται ο περιφερειάρχης  Αττικής Πατούλης καθώς καθόρισε μόνος του εκλογές για εκπροσώπους στα υπηρεσιακά συμβούλια στην περιφέρεια  με ηλεκτρονική ψηφοφορία – παρά και ενάντια στο ομόφωνο αίτημα του σωματείου να διεξαχθούν οι εκλογές με δια ζώσης εκλογές.

Η υγειονομική ασφάλεια   λόγω του κορονοϊού που επικαλείται ο Πατούλης ως επίσημη δικαιολογία είναι αστεία:

·         όταν ανοίγουν όλες τις δραστηριότητες και διαφημίζουν τη χώρα μας και την Αττική ως τόπο ασφαλούς προορισμού

·         όταν υπάρχει απόφαση για διεξαγωγή εκδηλώσεων  με χιλιάδες ανθρώπους όπως αθλητικά γεγονότα σε στάδια, συναυλίες και δημόσια θεάματα με μόνο περιορισμό την πληρότητα 50% .

·         όταν ακόμα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λήγουν στις 7 Ιούνη και ακόμα και αυτές ορίζουν ότι μπορούν να γίνουν δια ζώσης διαδικασίες μέχρι 150 ανθρώπους. Γιατί λοιπόν δεν οργώνονται οι δια ζώσης εκλογές με πολλές κάλπες όπως προτείνει το σωματείο και με σεβασμό του ορίου που θέτει η παρούσα ΚΥΑ η οποία ακόμα και αυτή θα πάψει να ισχύει μετά της 7 Ιούνη.

·         όταν ο περιφερειάρχης συμμετέχει σε κάθε είδους δημόσιες εκδηλώσεις με μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων και εκεί δεν τον απασχολεί παντελώς ο κίνδυνος από τη συγκέντρωση των ανθρώπων.

·         όταν συνεχείς ήταν οι καταγγελίες ακόμα και στην κορύφωση της κρίσης όπου οι υπηρεσίες της περιφέρειας και οι εργαζόμενοι έμειναν χωρίς στοιχειώδη υγειονομικό εξοπλισμό από την περιφέρεια και τα μέτρα προστασίας ήταν στην δικιά του ευθύνη χωρίς στήριξη από την υπηρεσία τους.   

Αυτό βέβαια που αποκαλύπτει τις πραγματικές στοχεύσεις του Πατούλη είναι η άρνηση του να παραχωρήσει τον ανοιχτό χώρο στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να πραγματοποιήσει το σωματείο την Γενική του Συνέλευση με τήρηση όλων των κανόνων υγειονομικής ασφάλειας και σε εξωτερικό χώρο. Κατά τον περιφερειάρχη κάθε είδους εκδηλώσεις ακόμα και πολλών χιλιάδων ανθρώπων μπορούν πλέον να πραγματοποιούνται αλλά η πραγματοποίηση των Γενικών συνελεύσεων των σωματείων αποτελούν κίνδυνο!!! Για ποιον άραγε ;

Η πραγματική επιδίωξη του Πατούλη είναι να χτυπήσει το σωματείο, τις συλλογικές διαδικασίες και τη δράση των εργαζόμενων στην περιφέρεια.

Επιμένει στη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία γιατί

·         θέλουν να επιβάλουν την πλήρη εξατομίκευση της συμπεριφοράς των εργαζόμενων όπου ο καθένας θα τοποθετείται από μακριά, απομονωμένος στο χώρο του χωρίς όσμωση, άμεση  επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τους συναδέλφους του σε μια διαδικασία που θα αποκτά όλο και περισσότερο κοινοβουλευτικά χαρακτηριστικά και θα απομακρύνεται από τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου.

·         είναι μια απολύτως ελεγχόμενη διαδικασία, διάτρητη και χωρίς καμιά απολύτως εγγύηση για τη μυστικότητα και τη μη διαβλητότητα της. Όπου χρησιμοποιήθηκε (πρυτανικές εκλογές, εκλογές αιρετών στην εκπαίδευση – με συμμετοχή μόλις του 5 % των εκπαιδευτικών!!!) αποδείχτηκε ότι κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιος είναι αυτός που ψηφίζει πίσω από τον υπολογιστή και πως πιστοποιείται η ταυτοποίηση του ψηφοφόρου ενώ επιτρέπεται ακόμα και η αλλαγή της ψήφου στη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. Το υπουργείο Παιδείας ΑΡΝΗΘΗΚΕ να δώσει τις καταστάσεις των ψηφισάντων και όλα τα δεδομένα της εκλογικής διαδικασίας στα σωματεία που τα αιτήθηκαν παρά και ενάντια ακόμα και στο ισχύων θεσμικό πλαίσιο που θέλει τα σωματεία να συνυπογράφουν και να έχουν έλεγχο σε όλα τα στάδια διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Πατούλης διεκδικεί το ρόλο του λαγού του Χατζηδάκη και της κυβέρνησης της ΝΔ που τρέχει  να επιβάλει πρώτος τις ηλεκτρονικές εκλογές και τον πλήρη ηλεκτρονικό έλεγχο των σωματείων ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – παρεμποδίζοντας ταυτόχρονα τις συλλογικές διαδικασίες του σωματείου (άρνηση διευκόλυνσης της ΓΣ).

Ο Πατούλης ζήλεψε την  Κεραμέως και τη χουντική κατάργηση της εκπροσώπησης των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια και το γεγονός ότι παρ ότι το 95% των εκπαιδευτικών γύρισαν την πλάτη στις εκλογές φιάσκο και καλπονοθείας αυτή προχώρησε στο διορισμό απολύτως ελεγχόμενων και εκλεκτών της τους οποίους βάφτισε «εκπροσώπους» των εργαζομένων που δεν ήταν ούτε καν υποψήφιοι στις εκλογές καταργώντας το θεσμό εκπροσώπησης που λειτουργεί εδώ και πάνω από 100 χρόνια στην εκπαίδευση.

Ο Πατούλης επιμένει στην επιβολή των ηλεκτρονικών διαδικασιών γιατί στοχεύει ακριβώς το ίδιο δηλαδή τον έλεγχο των υπηρεσιακών συμβουλίων και των εκπροσώπων των εργαζομένων. Είτε με την καλπονοθεία και τον έλεγχο που του δίνει το ηλεκτρονικό σύστημα εκλογών είτε με εκλεκτούς υποψήφιους που θα αντιστρατευτούν τη συλλογική στάση όλου του συνδικαλιστικού κινήματος για ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του ηλεκτρονικού ελέγχου και εκλογών όπως αποτυπώνεται τόσο από το σωματείο, της περιφέρειας και την Ομοσπονδία όσο και από την ΑΔΕΔΥ και τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες. Μάλιστα έχοντας το φόβο να μην πάθει τα ίδια με την Κεραμέως που το 95% των εκπαιδευτικών της γύρισε την πλάτη, στέλνει φιρμάνια στους εργαζόμενους στην περιφέρεια που ενημερώνει ΨΕΥΔΩΣ και ενάντια στο νόμο,  ότι η συμμετοχή στις εκλογές είναι υποχρεωτική!!! σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει εκβιαστικά τη συμμετοχή τους στις στημένες εκλογές.  Είναι συνειδητή επιλογή αντιδημοκρατικής εκτροπής. Στα υπηρεσιακά συμβούλια θα υπάρχουν εκπρόσωποι των εργαζόμενων μόνο αν είναι μαριονέτες της πολιτικής εξουσίας και της διοίκησης αλλιώς θα καταργηθούν.!!!

Πρόκειται για ένα συνολικό σχέδιο της κυβέρνησης, των υπουργείων και του τοπικού κράτους στις περιφέρειες  να μπουν τα σωματεία στο ΓΥΨΟ. Ο Πατούλης αναδεικνύεται σε σταυροφόρο του σχεδίου αυτού.

Το σχέδιο αυτό εκδηλώνεται σε κάθε χώρο που τα σωματεία επιχειρούν να αποκαταστήσουν τις συλλογικές τους διαδικασίες. Καθόλου τυχαία ακριβώς αυτή την περίοδο η διοίκηση της εκπαίδευσης  αρνήθηκε τη νόμιμη άδεια στον Α΄ Σύλλογο Αθηνών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για να διεξάγει την τακτική ΓΣ και εκλογές.   Συμμέτοχος στο σχέδιο και ο Δήμος Ζωγράφου καθώς η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου παρά το γεγονός ότι η ίδια είναι εκπαιδευτικός και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ που δημοσιοποιήθηκε πριν αποσυρθεί, απάντησε εγγράφως στο σύλλογο ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΙΘΟΥΣΕΣ των σχολείων για τις εκλογικές διαδικασίες.   Το μήνυμα είναι σαφές. Όποιες εκλογές γίνουν χωρίς το νέο καθεστώς που θα φέρει ο νόμος Χατζηδάκη και περιλαμβάνει τις ηλεκτρονικές εκλογές δεν επιτρέπονται !

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει σχεδιάσει το χτύπημα κάθε φωνής αντίστασης και κάθε ανυπόταχτης δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος ως αναγκαίο όρο για να περάσει της εκτρωματικές αντεργατικές μεταρρυθμίσεις στην εργασία και την κοινωνία και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από τη γελοία επίκληση της πανδημίας και των υγειονομικών μέτρων. Αυτά τα θυμούνται μόνο όταν πρόκειται για τη συνδικαλιστική δράση αλλά ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ όταν πρόκειται για τα κέρδη των εργοδοτών και τη λειτουργία της αγοράς.  Είναι η συνέχεια του σχεδίου της καταστολής και των απαγορεύσεων αλλά και της κοινωνικής αποστασιοποίησης και του πλήρως αναποτελεσματικού  lockdown που επέβαλαν στην προηγούμενη φάση μέσα στην πανδημία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Απαιτούμε από τον Πατούλη να παρέχει τις διευκολύνσεις (παραχώρηση χώρου κλπ)  για τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου και να εγκαταλείψει την αδικαιολόγητη και απαράδεκτη από κάθε άποψη επιμονή του στη διεξαγωγή των ηλεκτρονικών εκλογών στα υπηρεσιακά συμβούλια και να σεβαστεί τις προτάσεις του σωματείου και προχωρήσει σε κανονικές δια ζώσης και αδιάβλητες εκλογές.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην περιφέρεια, στην εκπαίδευση και σε κάθε χώρο εργασίας να συσπειρωθούν στα σωματεία και με τη συλλογική τους δράση να επιβάλουν τη δημοκρατία και την ελεύθερη και ακηδεμόνευτη συλλογική τους λειτουργία.  

Ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική θα σταθούμε στο πλευρό του σωματείου στην περιφέρεια, από τη θέση μας στο περιφερειακό συμβούλιο θα συμβάλλουμε ώστε να μην κατισχύσει το σχέδιο τοπικού και κεντρικού κράτους και θα στηρίξουμε το σωματείο για να πραγματοποιήσει τις εκλογές του δια ζώσης.

4/6/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.