11 Νοεμβρίου 2015

Αβγάτισε το… «πλεόνασμα απραξίας» στην Περιφέρεια Αττικής

Η εκτέλεση του προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής 2015 σε πραγματικά νούμερα:
Σύνολο: α’ τρίμηνο 2,87%, β΄τρίμηνο 5,87%, γ’ τρίμηνο 9,44%
Έργα ΠΔΕ: α΄ τρίμηνο 0,05% β΄τρίμηνο 1,26%, γ’ τρίμηνο 1,99%
Σε χρήματα: το γ’ τρίμηνο σε έργα ξοδεύτηκαν 10 εκ. ευρώ (!!) στην Αττική των 4 εκ. κατοίκων.
Για τι πανηγυρίζει, άραγε, ο κος Καραμάνος; Και πού το βρήκε το «60% της απορροφητικότητας» στα έργα της Περιφέρειας;
Είναι πραγματικά προκλητικό:
-Στην Αττική των 1,5 εκ. ανέργων, αστέγων, κοινωνικά αποκλεισμένων και οικογενειών που δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαΐ,
-Στην Αττική που δεν υπάρχει καν πρωτοβάθμια φροντίδα για κατοίκους,
-Στην Αττική που κυριολεκτικά πνίγεται σε κάθε φθινοπωρινή μπόρα,
-Στην Αττική που το περιβάλλον καταστρέφεται καθημερινά, καταδικάζοντας στο θάνατο χιλιάδες ανθρώπους,
Να έρχεται η Διοίκηση της Ρ. Δούρου και να επαίρεται ότι «Οι δαπάνες μας περιορίσθηκαν σημαντικά σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και μάλιστα σε ποσοστό 9,44% επί αυτού» (απολογισμός προϋπολογισμού γ΄ τριμήνου 2015!).
Η «νεόγλωσσα» του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα έκδοση: αντί να απολογηθούν για το ρυθμό (μη) εκτέλεσης του (ήδη πετσοκομμένου) προϋπολογισμού, μας λένε ότι… έκαναν οικονομία! Κομψός τρόπος να πεις: «δεν έκανα τίποτα»…


Αντί να ντραπούν που έχουν τα χρήματα των φορολογουμένων να «κάθονται» σε τραπεζικούς λογαριασμούς και δεν τα διαθέτουν σε οποιαδήποτε κοινωνική ανάγκη, αντί να απολογηθούν γιατί από τα 340 εκ. ευρώ του πλεονάσματος του Σγουρού (αυτό που οι ίδιοι αποκαλούσαν «πλεόνασμα απραξίας») δεν έχει πάει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για να στεγάσει έναν άστεγο, για να βοηθήσει μια οικογένεια, για να ταΐσει έναν πρόσφυγα, πανηγυρίζουν κιόλας ότι εισέπραξαν 8 εκ. ευρώ σε τόκους! Αν αυτό δεν λέγεται αναλγησία τότε πώς λέγεται;
Αυτά και άλλα πολλά ειπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στις 10/11/2015, όταν ήρθε (με απίστευτη καθυστέρηση και εκτός κάθε νόμιμης προθεσμίας) το θέμα του απολογισμού εκτέλεσης του προϋπολογισμού β και γ τριμήνου. Του προϋπολογισμού που ουδέποτε αναμόρφωσαν (και είναι κατά 90% ο προϋπολογισμός του Σγουρού), αλλά από ό,τι φαίνεται, ακόμη και αυτόν είναι ανίκανοι να εκτελέσουν! Του προϋπολογισμού στον οποίο δήθεν είχαν αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες (το 10% του συνόλου) με δράσεις από τις οποίες δεν έχουν εκτελέσει ούτε μία: ούτε για τους άστεγους, ούτε για τις εξαρτήσεις, ούτε για τις γυναίκες θύματα κακοποίησης, ούτε για τη σύνδεση του ρεύματος, ούτε για κοινωνική μέριμνα, ούτε για πρωτοβάθμια υγεία των κατοίκων της Αττικής (αναλυτικά εδώ: http://anticapitalist-attiki.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html)

Η Πειφερειακή Αρχή της Δούρου έχει αποτύχει πολιτικά (με βάση αυτά που εξήγγειλε), αλλά και διαχειριστικά (η Περιφέρεια που δεν μπορεί καλά καλά να εκδώσει σωστά ένταλμα πληρωμής –η «πιάτσα» το ’χει τούμπανο και η Δύναμη Ζωής κρυφό καμάρι…).
Δεν έχει αποτύχει όμως καθόλου στην εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής –πολύ πριν τον ίδιο τον Α.Τσίπρα: στην προώθηση ιδιωτικοποιήσεων, στις σχέσεις με τη Siemens, στον αυταρχισμό απέναντι στους υπαλλήλους, στα «στραβά μάτια» στις λευκές Νύχτες και τη μαύρη εργασία, στην επικοινωνιακή διαχείριση που βαφτίζει το κρέας ψάρι και την ανικανότητα οικονομία, στη «δημιουργική λογιστική», και κυρίως στο να παραδώσει τα χρήματα της Περιφέρειας (χρήματα του ελληνικού λαού) στην Τράπεζα της Ελλάδος για να μπορεί να τα δίνει απευθείας ο Ε Τσακαλώτος στις δόσεις του ΔΝΤ και στη μαύρη τρύπα του χρέους!
Γιατί –βέβαια- για ποια εκτέλεση προϋπολογισμού μπορούμε να μιλάμε όταν όλα τα χρήματα της Περιφέρειας είναι δεσμευμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος και η εκταμίευση και του παραμικρού ποσού θέλει την έγκριση του Ε. Τσακαλώτου, σύμφωνα με το Μνημόνιο 3 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ; Δεν ξέρουμε όλοι και όλες ότι τα «8 εκ. τόκοι» για τα οποία τόσο πολύ χαίρεται ο κος Καραμάνος, είναι ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ και όχι πραγματικό, αφού τα χρήματα των οργανισμών του δημοσίου ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤτΕ  αλλά έχουν δοθεί στους δανειστές ως δόσεις και η κυβέρνηση ζητιανεύει την υπο-δόση για να τα επιστρέψει κάνα ευρώ στον (άδειο) λογαριασμό; Δεν ξέρουμε ότι οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να γίνει κούρεμα καταθέσεων, αν το συμφωνήσουν ο Τσακαλώτος και οι δανειστές, και να εξανεμιστούν όχι μόνο τα 8 εκ. τόκοι αλλά και τα 370 εκ. χρημάτων των πολιτών της Αττικής;

Δεν ξέρουμε σε ποιο κόσμο ζουν τα μέλη της Διοίκησης της Δύναμης Ζωής και τολμούν να λένε ότι «κάνανε οικονομία»! Εμείς ζούμε εκεί που υποφέρει ο εργαζόμενος και ο άνεργος λαός της Αττικής, που δεν έχει δει ούτε 1 ευρώ για την ανακούφισή του από την Περιφέρεια Αττικής. Ας πάει ο κος Καραμάνος, αν του βαστάει, να πει στους άστεγους της Σταδίου και στους άνεργους του Περάματος ότι «κέρδισε 8 εκ. ευρώ σε τόκους».

Καλούμε τους πολίτες της Αττικής, όποτε κι αν έρθει για ψήφιση ο νέος προϋπολογισμός, να δώσουν το παρόν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να θυμηθούν τα μέλη της Δύναμης Ζωής ότι λογοδοτούν στους πολίτες κι όχι στους δανειστές και τα στελέχη της μνημονιακής συγκυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.