18 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση Ά. Χάγιου για την επιστράτευση απεργών στους ΟΤΑ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, 18/10/11
Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Άγγελου Χάγιου


Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή καταγγέλει τον Περιφερειάρχη και την κυβερνητική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής διότι, εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία και με ακροδεξιό δεκανίκι τον ΛΑΟΣ, πρωτοστατούν στην υλοποίηση της αυταρχικής απόφασης της κυβέρνησης για το κτύπημα της απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων:

- με την εφαρμογή της κυβερνητικής απόφασης επιστράτευσης των απεργών με βάση τη χουντική νομοθεσία

-την απεργοσπαστική ανάθεση της αποκομιδής των σκουπιδιών σε γνωστές (για τις διασυνδέσεις τους με το κράτος) εταιρείες - εργολάβους, με «μαύρη εργασία» και με τη συνδρομή της αστυνομίας.

-την ενεργό συμμετοχή τους στην εκστρατεία συκοφάντησης και καταστολής του απεργιακού αγώνα, στις ωμές απειλές για κατάργηση των υπηρεσιών καθαριότητας στους Δήμους, για μαζικές απολύσεις εργαζομένων και πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

 Ο κυβερνητικός Περιφερειάρχης και η παράταξή του πετάνε πλέον κάθε προσωπείο 'αυτοδιοικητικό', δημοκρατικού διαλόγου με τους εργαζόμενους και, αποκαλύπτοντας την ουσία του Καλλικράτη, αποδεικνύονται πιο επικίνδυνοι για το λαϊκό κίνημα  ακόμα και από τις διορισμένες περιφερειακές αρχές. Aποδεικνύοντας
περίτρανα ότι οι καλλικρατικές Περιφέρειες δεν είναι «Αυτοδιοίκηση», ούτε καν «τοπικό» αλλά «βαθύ» κράτος ενσωματωμένο στην ΕΕ. Είναι φανερό ότι στηρίζουν και προωθούν, με το δικό τους τρόπο, την κυβερνητική πολιτική για το «μεγάλο φαγοπότι» των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, που θα αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων και ειδικά την κατασκευή και την μακρόχρονη εκμετάλλευση των εργοστασίων επεξεργασίας, με πανάκριβη και ανθυγιεινή τεχνολογία και μεγάλη επιβάρυνση δημοτών και εργαζομένων.

Με τις αποφάσεις τους αυτές ταυτίζουν την πολιτική τους παρουσία και προοπτική με την αθλιέστερη των άθλιων κυβερνήσεων που γνώρισε αυτός ο τόπος και με το μαύρο μέτωπο που έχει αυτή συμπήξει με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τα επιχειρηματικά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.