21 Σεπτεμβρίου 2011

Δήλωση Άγγελου Χάγιου για την Gulaferit Ünsal


Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί στον Άρειο Πάγο η απόφαση της δίκης της αγωνίστριας του πολιτικού και συνδικαλιστικού κινήματος της Τουρκίας Gulaferit Ünsal. 

Γνωστή συνδικαλίστρια και πρόεδρος του συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων της Άγκυρας (BEMSEN), η Gulaferit Ünsal εργάστηκε από το 1992 στο Δημαρχείο της Άγκυρας ως πολεοδόμος. Οι διώξεις για τους αγώνες της την οδήγησαν το 1995 στις φυλακές της Άγκυρας όπου το 1996 συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας μέχρι θανάτου. Μετά την αποφυλάκιση της συμμετείχε και πάλι στον αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων.

Τον Σεπτέμβριο του 1999 πήγε στην Γερμανία και ζήτησε πολιτικό άσυλο. Στις 22  Μαρτίου του 2001 απέσυρε  την αίτησή της και γύρισε στην Τουρκία όπου και συνέχισε τον αγώνα της.


Οι συνεχείς διώξεις της από τις τουρκικές αρχές την ανάγκασαν πριν λίγες εβδομάδες να έρθει στην Ελλάδα και να ζητήσει πολιτικό άσυλο. Ενδεχόμενη παράδοσή της στη Γερμανία και από εκεί στην Τουρκία, όπου διώκεται για την πολιτική της δράση και τη συμμετοχή της στον αγώνα ενάντια στα λευκά κελιά – θα αποτελέσει επαίσχυντο πολιτικό έγκλημα υπό τον μανδύα της "ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης". Ενώνοντας τη φωνή της με όλες τις άλλες συλλογικότητες, η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απαιτεί:

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ στη Γερμανία η Gulaferit Ünsal!
ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
ΝΑ ΤΗΣ ΔΟΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΥΡΩΤΡΟΜΟΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.