17 Απριλίου 2011

Εισαγωγή θεμάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο

                      ΑΠΟ: ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΣ: κ. Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: κ. Περιφερειάρχη Αττικής, κκ. Περιφερειακούς Συμβούλους
ΘΕΜΑ: Αίτηση εισαγωγής θέματος προς συζήτηση στη συνεδρίαση του ΠΣ

Η απόφαση της κυβέρνησης για το μαζικό ξεπούλημα, στο όνομα της αξιοποίησης, της δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ.(2011-2015), εκ των οποίων τα 15 δισ. μέχρι το 2012, θα φέρει τον κοινωνικό και οικονομικό μεσαίωνα και προωθεί ουσιαστικά την κατάσχεση της χώρας από τους πιστωτές!

Ο πρωθυπουργός δήλωνε (στις 23/09/2010 στη Νέα Υόρκη), ότι «...το δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία πάνω από 270 δισ., όσο και το χρέος περίπου και ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σε μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ, και τράπεζες με απ’ ευθείας πώληση, συμβάσεις παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεις, στρατηγικές συνεργασίες και τη δημιουργία εταιρειών holding»

Ένα μεγάλο προς εκποίηση κομμάτι δημόσιας περιουσίας αλλά και  των εργαζομένων που πλήττονται, βρίσκεται στην Αττική που είναι στην «πρώτη γραμμή» της επίθεσης του κεφαλαίου. Ήδη προετοιμάζεται το ξεπούλημα  του φιλέτου του Ελληνικού που βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο αντιδραστικών σχεδιασμών. Η διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων το μετέτρεψε σε «Δούρειο Ίππο» ώστε τόσο οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις, όσο και συνολικά ο χώρος του πρώην αεροδρομίου – όπως και άλλοι στην Αττική – να ενταχθούν σε ένα συνολικότερο αναπτυξιακό σχέδιο με στόχο την επιχειρηματική αξιοποίηση του χώρου κυρίως με τουριστικές και εμπορικές χρήσεις αλλά και την οικοπεδοποίησή του προς όφελος του κατασκευαστικού κεφαλαίου.


           Σήμερα, το πρώην αεροδρόμιο του ελληνικού, με τη διαδικασία του fast track, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των απαιτούμενων θυσιών από την πολιτική της κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για την «ανάγκη» εξεύρεσης 50δισ. € και την κάλυψη των αναγκών ρευστότητας του ελληνικού κεφαλαίου. Θυσιάζεται, όπως και οι εργαζόμενοι και η κοινωνική πλειοψηφία, για τις ανάγκες της αστικής τάξης.
 

Παράλληλα μεθοδεύεται η μετατροπή του αθλητικού κέντρου Γαλατσίου («Παλαί»), στο άλσος Ομορφοκκλησιάς – Βεϊκου, σε τεράστιο εμπορικό κέντρο. Το ακίνητο αυτό, 38 στρεμμάτων,  βρίσκεται μέσα σε δασική έκταση, 90 στρέμματα της οποίας, για λόγους «εθνικού συμφέροντος» χαρακτηρίστηκαν χορτολιβαδική ενόψει Ολυμπιάδας. Παραχωρήθηκε από τα Ολυμπιακά Ακίνητα στον όμιλο Χαραγκιώνη και την πορτογαλική Sonae Sierra SGPS SA για κατασκευή τεράστιου εμπορικού κέντρου τύπου Mall. Άδεια δεν μπόρεσε να πάρει, λόγω περιβαλλοντικών όρων. Πρόσφατο ΦΕΚ (28/12/2010) χαρακτηρίζει τμήμα της λεωφόρου Βεϊκου εθνικό δρόμο, ώστε να παρακαμφθούν οι περιβαλλοντικοί όροι.

Λίγο νωρίτερα (22/3/10), ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δίνει στη δημοσιότητα ευχαριστήρια επιστολή του επιχειρηματία Χαραγκιώνη προς τον Πάγκαλο για την καταλυτική συμβολή του στην άρση των εμποδίων για την έκδοση οικοδομικής άδειας!

Επειδή πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί η μετατροπή του Παλαί σε γιγαντιαίο Mall.

Επειδή ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού δεν πρέπει να δοθεί σαν φιλέτο στο κεφάλαιο αλλά να γίνει πάρκο πράσινου για τις ανάγκες του λαού της Αττικής.


Ζητάμε να περιληφθούν στη συνεδρίαση του ΠΣ στις 15/4/11τα θέματα:

Α): «Υπεράσπιση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του ‘Παλαί’ του Γαλατσίου από τις αρπακτικές ορέξεις του κεφάλαιου»,

Β) ενημέρωση για το θέμα των συμβασιούχων που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής και έκφραση συμπαράστασης στο γενικότερο  αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα.Επισυνάπτουμε, για κατάθεση της στα πρακτικά του Π.Σ., ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική για το χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Αθήνα 15 -04 -2011
Χάγιος Άγγελος, Περιφερειακός Σύμβουλος
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου