23 Αυγούστου 2024

Η παραλία στο Λαγονήσι θα μείνει δημόσια και ελεύθερη για το λαό

Nα ακυρωθεί η σκανδαλώδης παραχώρηση στον Όμιλο Μαντωνανάκη

Έξω οι παραλίες, ο φυσικός πλούτος και τα κοινωνικά αγαθά από το Υπερταμείο. Όχι στην εκμετάλλευση από τα ιδιωτικά συμφέροντα.




Η ΑΑΑ καταγγέλλει την προσπάθεια της ΕΤΑΔ να αποκλείσει και να περιφράξει 1600 μ. παραλίας έκτασης 45 στρεμμάτων, δίπλα στο ξενοδοχείο GRAND RESORT στο 42ο χιλιόμετρο της παραλιακής στο Λαγονήσι, για να τα παραδώσει, απαλλαγμένα από πολίτες, στον Όμιλο Μαντωνανάκη ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, προκειμένου να προχωρήσει σε επενδυτικό σχέδιο εκμετάλλευσης για 99 χρόνια.

Η παραχώρηση του παραλιακού μετώπου στο Λαγονήσι -ενός από τους ελεύθερους χώρους επίσκεψης και αναψυχής κατοίκων και επισκεπτών αλλά και περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων των γειτονικών σχολείων και μαθητών/τριών Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης- χτυπάει την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς το επενδυτικό σχέδιο επιφυλάσσει τσιμεντοποίηση και ανοικοδόμηση πολυτελών κατοικιών προς εκμετάλλευση. Έρχεται σε αντίθεση με το αυτονόητο δικαίωμα που κατοχυρώνεται συνταγματικά, για ελεύθερες παραλίες, καθολικά προσβάσιμες.

13 Αυγούστου 2024

Δεν θα αφήσουμε το "επιτελικό κράτος” και την ΕΕ να κάνουν στάχτη τη ζωή μας και το περιβάλλον

Ο αγώνας στα χέρια του λαού




Αν και κάθε καλοκαίρι στην Αττική ζούμε με το φόβο ότι θα βρεθούμε για πολλοστή φορά θεατές στο ίδιο τραγικό έργο των πυρκαγιών που καίνε ό,τι έχει απομείνει από τα δάση της Αττικής, αυτό που εξελίσσεται από την Κυριακή ξεπερνά και τους χειρότερους εφιάλτες μας. Πρόκειται για μια πυρκαγιά που έχει φτάσει εντός του αμιγώς αστικού ιστού στην Αττική και απειλεί περιοχές στο Χαλάνδρι, τα Βριλλήσια και αλλού. Μάλιστα,θρηνούμε και μια  εργαζόμενη που βρέθηκε απανθρακωμένη σε καμένη επιχείρηση.

Η σημερινή κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Β/Α Αττικής είναι αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, της τωρινής και όλων προηγούμενων περιφερειακών αρχών.

Είναι αποτέλεσμα:

· Του καταστροφικού μοντέλου ανάπτυξης που οδήγησε την τυπική και άτυπη μετατροπή όλης της Αττικής συμπεριλαμβανομένων δασών, ρεμάτων και ακτών, σε μια τεράστια οικοδομική ζώνη!

· Της περικοπής των κονδυλίων για τη συντήρηση και φροντίδα των δασικών περιοχών και της ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών για τον καθαρισμό τους.

· Της υποβάθμισης των κρίσιμων υπηρεσιών για την πυροπροστασία και την πυρόσβεση όπως των Δασαρχείων και της Πυροσβεστικής εδώ και χρόνια, χωρίς πρόσληψη προσωπικού και αγορά σύγχρονων μέσων και οχημάτων.

· Της πολιτικής των αντιπεριβαλλοντικών και δασοκτόνων νόμων, με βάση και τις επιταγές της ΕΕ, που εμπορευματοποιούν τις δασικές εκτάσεις και το περιβάλλον.