8 Ιουνίου 2023

Οι ζωές μας μετράνε; Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική vs έξοδα επικοινωνιακής προβολής και συνεργασίας με την Εκκλησία

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 8/6/2023  τέθηκε ως προ ημερησίας διάταξης θέμα η ίδρυση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική. Μια δέσμευση διαδοχικών κυβερνήσεων και Περιφερειακών αρχών, που εννοείται ότι δεν έχει γίνει πράξη. Μόλις χτες μια 19χρονη έγκυος και το έμβρυο πέθαναν, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, στη Ν. Μάκρη.

Επί 1,5 ώρα ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προσπάθησε να κωλυσιεργήσει να μην ψηφιστεί μια σαφής πρόταση: η δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής ότι θα δώσει 20 εκ ευρώ από τα χρήματά της για ανέγερση νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική!

Στο μεταξύ
-20 εκ. ευρώ έδωσε η Περιφέρεια Αττικής στο γήπεδο της ΑΕΚ, ως πρώτη δόση, από ίδιους πόρους, συν 15 εκ ευρω για την υπογειοποίηση, συν άλλα 15 εκ για ηλεκτρολογικές και άλλες εργασίες. Ούτε το μισό ποσό δεν... περισσεύει για νοσοκομείο.
-Στην σημερινή συνεδρίαση συζητιούνται επίσης να δοθούν από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής:


-4.340.000 ευρώ για "επικοινωνιακή προβολή του έργου της Περιφέρειας Αττικής" το 2023 (την χρονιά των αυτοδιοικητικών εκλογών. Δηλαδή θα πληρώσει η Περιφέρεια Αττικής από τα χρήματα των πολιτών για την προεκλογική προβολή της παράταξης Πατούλη! Όχι όμως για νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.



-425.000 ευρώ για να επενδυθούν οι είσοδοι (!!!) του ναού του Αγίου Δημητρίου. Μισό εκατομμύριο για λίθινη επένδυση σε πόρτες, για μελέτη νοσοκομείου στην Αν. Αττική, όχι.


-Κι αλλο ένα θέμα που είναι σοβαρό και οικονομικά αλλά και ηθικά: 5.000 ευρώ ανά υπόθεση σε δικηγόρους για να αντιδικήσει η Περιφέρεια Αττικής (με συμφωνία παράταξη Πατούλη και παράταξης Δούρου) με τις οικογένειες των θυμάτων της πλημμύρας στη Μάνδρα και της φωτιάς στο Μάτι! Αυτά τα θύματα τα οποία εργαλειοποίησε ο Πατούλης στην προεκλογική περίοδο του 2019, αλλά τώρα αντιδικεί μαζί τους. Τα ίδια θύματα στη μνήμη των οποίων τότε υποσχέθηκαν όλα τα κόμματα εξουσίας την κατασκευή νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.


 
Κι όλα αυτά είναι μόλις τα 4 από τα 55 θέματα του σημερινού Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι και οι νέες στην ανατολική Αττική και σε όλη την Αττική με τους αγώνες τους πρέπει να διασφαλίσουν δημόσια υγεία για όλους και όλες με ποιοτικές παροχές, με νοσοκομεία που θα έχουν επαρκές υγειονομικό προσωπικό.
Είναι ζήτημα ζωής για όλους και όλες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.