11 Μαΐου 2020

Ογκώδης διαδήλωση ενάντια στη COSCO στο Πειραιά. Νέο Ραντεβού στις 17/5

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί 10/5/2020 στην Πλαζ της Σχολής Δοκιμων Πειραιά εντυπωσιακά μεγάλη συγκέντρωση των κατοίκων ενάντια στις παρανομες βυθοκορησεις και στο master plan της Cosco που διοργάνωσαν 3 κινησεις πολιτων της Πειραϊκης Χερσονήσου μαζί με την Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πειραιά-SOS Πειραιάς. 
Η ΑΑΑ  στηριζει τις κινητοποιήσεις αυτές που είναι και η μόνη ελπίδα να μπει φρένο και να αποτραπούν τα σχέδια της COSCO. για την απογείωση των κερδών της σε βάρος της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος στον Πειραιά.
 Στη συγκέντρωση μας παρευρέθηκαν εκτός από εμάς (ΑΑΑ), το Εργατικο Κέντρο Πειραιά και αρκετά εργατικά σωματεία του Πειραιά., η ΠΕΝΕΝ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ,,η  ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, , ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΙΚΑΙΑ-ΡΕΝΤΗ (δημ. κινηση), ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΣ (δημ. κινηση), Συντονισμός Κομμουνιστικων Δυνάμεων  η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΤΤΙΚΗ, και οι πολιτικές οργανώσεις  ΝΑΡ, ΛΑΕ, ΜΕΡΑ25, 
Η ΑΑΑ καλεί στο νέο αγωνιστικό ραντεβού των κατοίκων την επόμενη Κυριακή 17/5 
 στις 11:00 το πρωί στον χώρο του "Σταυρού" θα πραγματοποιηθεί, με πρωτοβουλία των τριών κινήσεων, ανοιχτή δημόσια συνέλευση των κατοίκων της περιοχής με σκοπό την συζήτηση και τον σχεδιασμό της κλιμάκωσης του αγώνα
Παραθέτουμε το ΔΤ των διοργανωτων και  φωτογραφιες από την κινητοποίηση.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/5/2020

          Χαιρετίζουμε τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, που με την ογκώδη παρουσία τους τη Κυριακή 10/5 στις 11:00πμ στην Πλαζ της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων συμμετείχαν και διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια της ΚΟΣΚΟ-ΟΛΠ που καταστρέφουν το περιβάλλον και το τοπίο του Πειραιά, απειλούν την υγεία των πολιτών και δημιουργούν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους.Από τους διοργανωτές που μίλησαν και το παλμό του κόσμου έγινε ξεκάθαρο ότι :

            Η επιθυμητή από εμάς ακύρωση του έργου δεν θα προκύψει από οποιεσδήποτε βελτιώσεις των περιβαλλοντικών μελετών. Οι περιβαλλοντικές μελέτες δεν ακυρώνουν ένα έργο, το βοηθάνε να αμβλύνει τις αρνητικές επιπτώσεις του έργου ή των κατασκευών, στο περιβάλλον. Όσοι φωνάζουν για τις μελέτες που δεν έχουν εγκριθεί, δεν σημαίνει ότι δεν θέλουν το λιμάνι στην Πειραϊκή. Μόνο ο αγώνας των ίδιων των κατοίκων θα δώσει τη δυνατότητα να ακυρωθούν στη πράξη τα σχέδια του master plan. Με αταλάντευτο αγώνα κι επιμονή θα συνεχίσουμε και ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ να παλεύουμε να μην γίνει λιμάνι η Πειραϊκή μας και να μην υλοποιηθούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Cosco για την πόλη μας.

            Διεκδικούμε το Παλατάκι που είναι καταπατημένη δημοτική περιουσία και ανήκει στο Πειραϊκό λαό, να γίνει μητροπολιτικό πάρκο περιπάτου και αναψυχής για τους κατοίκους της πόλης μας και τους επισκέπτες της, αναδεικνύοντας τους αρχαιολογικούς θησαυρούς μας.

            Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να σταματήσει το τερατώδες περιβαλλοντικό έγκλημα των βυθοκορήσεων στον ρυπασμένο βυθό, διότι βρίσκονται εκεί αδρανοποιημένα στα υποστρώματα του βυθού τα τοξικά των ναυαγίων: Jupiter (1988, cruise vessel) με διαρροή στη θάλασσα 491 τόνων καυσίμων και λιπαντικών στο σημείο που γίνεται η επέκταση προβλήτας και Αγία Ζώνη (2017, tanker) που ένα μεγάλο μέρος των 170 τόνων καυσίμων που έπεσαν στη θάλασσα πέρασαν από τις ακτές της Πειραϊκής ρυπαίνοντάς τες σοβαρά πριν να μολύνουν μέσω των θαλάσσιων ρευμάτων ολόκληρη τη παραλιακή ζώνη μέχρι το Σούνιο.

            Οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες, κάτοικοι και αλληλέγγυοι από τους γύρω δήμους της Περιφέρειας Πειραιά, πορευτήκαμε στην Ακτή Θεμιστοκλέους στοιχισμένοι πίσω από το κεντρικό πανό «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» βροντοφωνάζοντας:

«Πάνω από τα κέρδη τους είναι η ζωή, όχι λιμάνι στην Πειραϊκή»,

«ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ, σώστε τα αρχαία μας και την ακτή»,

«Η κοινωνία έχει λόγο και φωνή, ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ»,

«Το Παλατάκι ανήκει στους ΠΕΙΡΑΙΩΤΕΣ»,

«Κυβερνήσεις ακούστε το καλά, το master plan της Cosco θα μείνει στα χαρτιά».

·   ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ

·   ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ)

·   ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ, ΠΕΙΡΑΪΚΗ)

·   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ – SOS ΠΕΙΡΑΙΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.