2 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση-Καταγγελία της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής


Για αποκλεισμό μεταναστών από τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Τα ερασιτεχνικά σωματεία των τοπικών πρωταθλημάτων μπάσκετ στο λεκανοπέδιο Αττικής  δίνουν διέξοδο στους νέους -Έλληνες και μετανάστες-  που ζουν και εργάζονται ή παραμένουν άνεργοι στις γειτονιές και τα λαϊκά προάστια. Στις ίδιες γειτονιές, στα ίδια προάστια, κατοικούν Έλληνες πρόσφυγες καθώς και μετανάστες πρώτης ή δεύτερης γενιάς που μετανάστευσαν στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 και επέστρεψαν τα προηγούμενα χρόνια. Σ’ αυτές τις δεκαετίες, σ’ αυτή την εποχή κι ακόμα πιο πίσω μας επιστρέφει υποχρεωτικά η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Ακόμα πιο πίσω, στη δεκαετία του ’20, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες αναζητούν σήμερα εργασία στην Αυστραλία και το εξωτερικό.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, θα περίμενε κανείς να υπάρχει κατανόηση για το τι σημαίνει μετανάστευση.



Και όμως:

Στην Ειδική Προκήρυξη Πρωταθλήματος Παίδων - Εφήβων της ΕΣΚΑ (Ένωσις Σωματείων Καλαθοσφαιρίσεως Αττικής) για την περίοδο 2011-12,διαβάζουμε: «Στο φύλλο αγώνα η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να δηλώσει μέχρι δώδεκα (12) καλαθοσφαιριστές, εκ των οποίων μόνο ένας μπορεί να μην είναι ελληνικής υπηκοότητας, ομογενής, καθώς και αλλοδαπός καλαθοσφαιριστής, του οποίου το δελτίο αθλητικής ιδιότητας έχει εκδοθεί από την ΕΟΚ, πριν την συμπλήρωση του 15ου έτους της ηλικίας του (άρθρο 1 παρ. 3 της Υπουργικής Απόφασης 6439/Β/2002).»

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση ο κάθε σύλλογος μπορεί να εγγράφει στο φύλλο αγώνα το πολύ έναν αλλοδαπό παίχτη. Η απόφαση αυτή στερεί το δικαίωμα στην άθληση από χιλιάδες παιδιά μεταναστών που ζουν και εργάζονται στις γειτονιές και τα προάστια της Αττικής. Μεταναστών που τους έφερε εδώ η ιμπεριαλιστική πολιτική του κεφάλαιου, η ίδια πολιτική που σήμερα στέλνει ξανά μετανάστες τους νέους της Ελλάδας. Αντιλαμβάνεται κανείς τι σάλος θα ξεσηκωνόταν αν αυτό συνέβαινε στο εξωτερικό σε βάρος ελληνόπουλων-παιδιών Ελλήνων μεταναστών.

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική

καταγγέλλει τον αποκλεισμό των παιδιών των μεταναστών από τα παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού

στέκεται δίπλα σε όσους αντιδρούν στην εφαρμογή της ρατσιστικής αυτής απόφασης

καλεί σε συστράτευση που θα δημιουργήσει ένα πλατύ ποτάμι ανατροπής που θα παρασύρει στα ορμητικά νερά του την αντιλαϊκή πολιτική της αγριότερης αντεργατικής επίθεσης, τα άθλια μνημόνια και την αθλιότερη κυβέρνηση όλων των εποχών για να ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και την κοινωνική απελευθέρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.