22 Δεκεμβρίου 2016

Τι ψυχή έχουν 20 εκ. ευρώ; (για το "κλειστό" της Νέας Σμύρνης)

Μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να μη "μπορούσε" να δώσει 20 εκ.ευρώ για να έχουν όλα τα νοικοκυριά της Αττικής ρεύμα, αν όμως πρόκειται για γήπεδο, μπορεί και παραμπορεί!
Μιλάμε για το κλειστό του μπάσκετ στην Αρτάκη (Ν. Σμύρνη), με το οποίο η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Σμύρνης αποδεικνύονται πολύ γαλαντόμοι: συνεδριάζουν σήμερα και το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο (θέμα 5) με το ίδιο θέμα: αύξηση του προϋπολογισμού για την ανακατασκευή του κλειστου μπάσκετ στα 20 εκ. ευρώ.
Μόνο που θα πρέπει να απαντήσουν μερικά ερωτήματα:

12 Δεκεμβρίου 2016

"Μαγειρέματα" για να παρουσιαστεί "απόφαση" για τον ΠΕΣΔΑ



σελ. 92 της παράνομης απόφασης όπως αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Νέες παρατυπίες για τον ΠΕΣΔΑ: τελικά οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης απείχαν (όπως φαίνεται στην απόφαση που δημοσιεύτηκε παράνομα στη Διαύγεια) ή καταψήφισαν (όπως λένε τα πρακτικά που μας διένειμαν); Κανένα από τα δύο δεν ισχύει, ισχύει ότι τα "μαγειρεύουν" εκ των υστέρων για να προσδώσουν νομιμοφάνεια σε μια παράνομη "απόφαση"!
Τι συνέβη τελικά στην 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής;

Η Ρένα Δούρου και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης

Στο περιθώριο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2017 υπήρξε έντονη επίθεση της Ρ. Δούρου στην Αντικαπιταλιστική Ανατροπή.
Κατηγόρησε την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή ότι της έκανε "αήθη προσωπική επίθεση" (επειδή αποκάλυψε έξοδα του Περιφερειακού Ταμείου Αττικής, στο οποίο η ίδια είναι πρόεδρος!), ότι λειτουργεί με γνώμονα "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" κι ότι με τον τρόπο αυτό... δίνει έδαφος στους φασίστες! Έφτασε μάλιστα να αναφερθεί και στον μεσοπόλεμο και τον ναζισμό, κάνοντας μια εντελώς απαράδεκτη και ανιστόρητη αναφορά στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. 

Η τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στη συζήτηση του προϋπολογισμού 2017

Η τοποθέτηση της Δ. Κουτσούμπα από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2017 στην Περιφέρεια Αττικής.
Πριν ξεκινήσει το βίντεο, θα δείτε ένα στιγμιότυπο που δεν είναι καθόλου μεμονωμένο στο συγκεκριμένο συμβούλιο. Η κα Ρ. Δούρου συνηθίζει να βγαίνει από την αίθουσα όταν παίρνει το λόγο η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Είναι μια "ειδική μεταχείριση" που επιφυλάσσει η Περιφερειάρχης στην άποψη και στην παράταξη που την "ενοχλεί". Δεν αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, βέβαια, σε άλλες παρατάξεις, όπως πχ την Ελληνική Αυγή. Τα βίντεο υπάρχουν...

9 Δεκεμβρίου 2016

Κορυφώθηκε ο αυταρχισμός στην Περιφέρεια Αττικής.



Κοινή ανακοίνωση της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
και της ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Κορυφώθηκε ο αυταρχισμός στην Περιφέρεια Αττικής.
Καταπατούν κάθε δημοκρατική λειτουργία προκειμένου να νομιμοποιήσουν παράνομη απόφαση!

Τον αριθμό 414 πήρε σήμερα στο ιστολόγιο της Περιφέρειας  η δήθεν «απόφαση» της 38ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον ΠΕΣΔΑ, παρότι ούτε η συζήτηση έγινε, ούτε η ψηφοφορία έγινε ποτέ, όπως βεβαιώνουν άλλωστε και όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης (εκτός από την παράταξη της Χρυσής Αυγής) που ήταν παρούσες στη συνεδρίαση.

8 Δεκεμβρίου 2016

Η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δεν πήρε καμία απόφαση (δήλωση 8 περιφερειακών συμβούλων)

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Η δήλωση που ακολουθεί δεν είναι δήλωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, αλλά των συμβούλων που την υπογράφουν)

Η 38η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής δεν πήρε καμία απόφαση
(δήλωση 8 περιφερειακών συμβούλων)
Με έκπληξη διαβάσαμε αναρτημένο στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Αττικής τον ισχυρισμό της Διοίκησης ότι η συνεδρίαση του ΠΕΣΥ που πραγματοποιήθηκε στις 6/12/2016 κατέληξε σε «ψήφιση» της εισήγησης για τον ΠΕΣΔΑ.
Ως μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου δηλώνουμε ότι η συνεδρίαση διεκόπη με αποφαση του Προεδρείου του ΠΕΣΥ μετά από τη δυναμική παρέμβαση πολιτών της Δυτικής Αττικής, της Φυλής και του Γραμματικού και δεν ξεκίνησε ξανά ποτέ.
Ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥ κος Θ. Σχινάς ανακοίνωσε πραξικοπηματικά από μικροφώνου αποτέλεσμα ψηφοφορίας που δεν  πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Η «απόφαση» που παρουσιάζεται είναι ουσιωδώς και τυπικά άκυρη και νομικά έωλη, αφού δεν τηρήθηκε καμία από τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος και ο Κανονισμός Λειτουργίας του ΠΕΣΥ. Πέραν του Προέδρου, όσοι νομιμοποιούν τέτοιου τύπου πραξικοπηματικές ενέργειες φέρουν ευθύνη, ατομικά και συλλογικά.
Οι σχετικές αποδείξεις θα κατατεθούν αρμοδίως, για να επισύρουν και τις ανάλογες νομικές συνέπειες.